Még jövő héten igényelhető az óvodajegy

59

Egyelőre kevesen kérték Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának szociális osztályán az óvodába járó, rászoruló gyermekek részére létrehozott 50 lej értékű óvodajegyet – tudtuk meg az irodavezetőtől. A hivatal munkatársa arra kéri az érintetteket, ne hagyják az utolsó napokra a támogatás igénylését. Az óvodajegyhez szükséges iratokat április 30-ig fogadja a szociális iroda.

A Cimbora óvoda Csíkszeredában. Kevés óvodajegy-igénylő
A Cimbora óvoda Csíkszeredában. Kevés óvodajegy-igénylő

A Minden gyermeket az óvo­dába elnevezésű 2015/­248-as törvény, az oktatási intézményekbe járó 3–6 év közötti, szociálisan hátrányos helyzetű gyermekeknek biztosít anyagi támogatást. A havi rendszerességgel járó 50 lej értékű óvodajegyet a kijelölt üzletekben ruházati cikkekre, tanszerre és élelmiszer vásárlására használhatják fel azok a családok, amelyekben az egy főre eső jövedelem kevesebb, mint 284 lej. Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának szociális osztálya szerint a megyeszékhelyen 224 gyermek jogosult a támogatásra, eddig azonban alig öt személy tette le az óvodajegy igényléséhez szükséges dokumentációt.
– A támogatást április 30-ig lehet kérni, megkérjük az érintetteket, hogy ne az utolsó napra hagyják az ügyintézést – mondta lapunknak Bíró Edit.
A szociális iroda vezetője elmondta, a polgármesteri hivatal szerződést köt egy céggel, amely a későbbiekben biztosítja az érintetteknek az óvodajegyeket és kijelöli azokat az üzleteket, ahol felhasználhatók az utalványok.
Az utalvány odaítélésének szigorú feltétele az óvodai napi jelenlét, azokban a családokban, ahol igénylik a támogatást, a gyermekek három napnál többet nem hiányozhatnak az óvodából, szülői igazolással. A gyermek adatainak a hitelességét, no meg a hiányzások számát is a szociális osztály munkatársai ellenőrzik.
A támogatás igényléséhez szükséges iratok: mindkét szülő részéről bérigazolás, személyi igazolvány másolata és házassági bizonylat, a pénzügyről jövedelmi igazolás, ha nincs munkaviszonya, akkor a saját felelősségére tett nyilatkozat, formanyomtatvány és igazolás az intézménytől, ahová a gyermek óvodába jár.
További információkat a polgármesteri hivatal 30-as számú, szociális irodájában vagy a 0266–315120/191-es telefonszámon kérhetnek az érdeklődők.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.