Még határidőn belül

Csíkszereda terelőútja

775

Várhatóan a nyár végére teljes egészében használható lesz Csík­szereda északkeleti terelőútja. Ráduly Róbert Kálmán, a megyeszékhely polgármestere szerint a két kivitelező egyelőre tartja a vállalt munkaütemet.

Munkagépek az európai útnál létesülő körforgalomnál. Július közepére végezhetnek Fotó: Pap Éva

Az elöljáró elmondta: a terelőút kivitelezési szerződéseiben megállapított határidőig három, illetve öt hét van hátra. Az európai út körforgalmánál július 15-ig kell befejezzék a munkálatokat, a Rét utca és a vasút találkozásának közelében levő körforgalomnál pedig július végére kell elkészüljenek a munkálatokkal.
Hozzáfűzte: még sok a tennivaló, ezért óvatos, mert „Benedek Elek óta a kivitelezőknél nagyobb mesemondókat még látott”. Ezzel együtt valószínűnek tartja, hogy a nyár végére a terelőút a teljes 3 kilométeres hosszúságában járható lesz. A polgármester úgy fogalmazott: „gólya perspektívából” úgy látta, hogy a tervezett menetrend szerint haladnak az útépítők, főleg az 578-as európai út kereszteződésénél. Ráduly Róbert Kálmán a másik szakaszt illetően már nem ennyire optimista.
Kérdésünkre elmondta: a te­relőutat a Brassói úttal összekötő útszakasz megépítésére kiírták a közbeszerzési eljárást. A polgármester szerint érdemes úgy számolni, hogy két naptári évbe kerül, amíg elkészül ez az útszakasz is. Már csak azért is, mert a tervezés szerint először makadám borítást kapna az úttest, amely ezután egy éven át ülepedne a mocsaras területen ahhoz, hogy elkezdhessék az aszfaltozást. A legoptimistább forgatókönyv szerint 2019 őszére elkészül a makadám út, egy évvel később pedig teljesen elkészül a beruházás.

Kiss Előd-Gergely

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.