Még fogadják a tartós élelmiszert

77

Három hete gyűjtik már az adományokat az Együtt, Egymásért – Szentmiklósiakért nevet viselő program jóvoltából. Nagyon sokan adakoztak már, hogy gyergyószentmiklósi rászoruló családok ünnepét tegyék szebbé, s még néhány napig fogadják a tartós élelmiszercsomagokat.

Gyergyószentmiklós Polgármesteri Hivatala szociális osztálya által meghirdetett élelmiszergyűjtő akció idén is igen népszerű. Az elmúlt három szombaton szervezetek „fogadták örökbe” a gyűjtőpontot, s minden alkalommal több 10 liternyi olaj, több mint 50 kilogramm liszt és cukor, konzerv, laska és édesség is gyűlt, sőt tisztálkodószerek, gyümölcsök és egyéb hasznos dolgok is kerültek a gyűjtődobozokba. Hétköznapokon a szociális osztály Kárpátok utcai székhelyén is fogadták az adományokat, valamint a Bucsin negyedben és a főtéren is egy-egy élelmiszerüzletben.
Több mint 250 nehéz körülmények között élő családot látogattak meg a szociális osztály munkatársai és jegyzékbe vették őket, hogy az adományokból juttassanak nekik. A sok adakozónak köszönhetően hetente több mint hetven családhoz jutottak el a csomagok.
A gyűjtés még nem ért véget. Azok, akik segíteni szeretnének egyedül élő, betegséggel küzdő időseknek, egyszülős, többgyerekes családoknak, valamint sérült gyermeket vagy felnőttet gondozó családoknak, azok még néhány napig eljuttathatják adományaikat az akcióban részt vevő gyűjtőpontokra. A program december 16-ig tart, a záróünnepséget szombaton 17 órától tartják a Sláger Centerben. A program idei védnöke Ft. Sajgó Balázs, a Gyulafehérvári Caritas lelki igazgatója, a mottó pedig: „Adj örömmel, szeress nagylelkűen!”

Nagy Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek