Még egy kört mennének

Nehéz feladat előtt az FK a kupában

32

Másodosztályú ellenfelet fogad ma az FK Csíkszereda labdarúgócsapata, amely igyekszik kivívni a Románia-kupa ötödik körébe való jutást. Az a Bákói Aerostar érkezik Csíkszeredába, amely tavaly nem kevés gondot okozott a csíkiak. Visszavágnának.

Kemény ütközet elé néz az FK Fotó: Halmágyi Zsolt / Archív

Elérkezett a labdarúgó Románia-kupa a negyedik fordulójához, amelyben egy megyei csapat vesz részt az FK Csík­sze­reda révén. A ma 16.30-tól kezdődő mérkőzésen az FK a má­sod­osztályban szereplő Bákói Aero­start fogadja.
A csíki csapat, mint ismert, két győzelemmel és egy vereséggel indította a harmadik ligát, míg az ellenlábas a második liga utolsó helyén tanyázik, hat forduló után egy pontot szerezve. Az Aerostar bár nem remekel a második ligában, rendre szoros eredményeket ér el.
Az FK Csíkszeredának viszont van miért visszavágnia, hiszen az elmúlt szezonban a bákóiak éppen őket megelőzve jutottak fel a másodosztályba, továbbá a tavalyi kupakiírás harmadik körében is elgáncsolták a csíkiakat. Miként Valentin Suciu, az FK trénere fogalmazott, ez már a múlt, hiszen azóta mindkét csapat kerete átalakult.
– Az előző idényhez képest 8-9 játékost is kicseréltek, tehát teljesen más kerettel érkeznek most Csíkszeredába. Ugyanakkor, ne feledjük azt sem, hogy másodosztályú csapatról beszélünk, és hiába sereghajtók, a szintek közti különbség mindig meglesz. A klubnak minden mérkőzés fontos, de ez különösen az, hisz egy osztállyal magasabban jegyzett csapat ellen kell bizonyítanunk. Minden esetre dicsőség lenne, hogyha sikerülne továbbjutnunk! – fogalmazott Suciu. A pályára lépő csapatról megjegyezte, hogy Hodgyai László gerincsérüléssel küzd, míg Mitra Szilárd és Jakab Róbert sem bevethető még, ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy sikerül túltennie a csapat magát a hétvégi régeni vereségen.
– Úgy gondolom, hogy sikerült rendet rakni a fejekben. Az edzéseken ugyanúgy dolgoztunk, ahogy eddig is, annyi a különbség, hogy a játékosok kicsit felelősebben álltak a dolgokhoz – zárta Suciu.
Az FK Csíkszereda – Bákói Aerostar találkozót ma 16.30-tól rendezik a városi stadionban, ahova a bérletek érvényesek, míg a belépők 5 lejes áron vásárolhatók.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek