Még a csillagokat is lefotózzák

ArtZ: összművészeti találkozó Homoródalmáson

56

Holnap kezdődik az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE) ötnapos tábora, amely számos művészeti ágba nyújt betekintést, elmélyedési lehetőséget majdnem félszáz fiatalnak. Néhány napra benépesül Homoródalmás, a legtöbben magántelken kialakított sátortáborban laknak, a tevékenységek, közösségi események, műhelymunkák pedig a kultúrotthonban, az iskolában, a templomban, illetve szabadtéren zajlanak.

A magyar unitárius ifjúság és más felekezetű, szabadelvűen vallásos fiatalok szervezeteként működő ODFIE augusztus 8–12. között szervezi meg az ArtZ elnevezésű összművészeti találkozóját mintegy 450 fiatal részvételével Homoródalmáson. A szervezet két évtizeden át szervezte meg a tavaszi Versmondó- és népdaléneklő versenyt, illetve a nyári Színjátszó találkozót, e kettőből nőtt ki az Összművészeti Találkozó, amely idén jelentkezik harmadik alkalommal – derül ki az ODFIE szerkesztőségünknek küldött közleményéből.
A rendezvény játékosan az ArtZ nevet kapta, ahol az „art” egyértelműen a művészeti ágakra, a Z, vagyis az egész számok halmazának jele pedig azok sokféleségére utal – mondta el Barothi Brigitta, az ODFIE alelnöke. A rendezvény sajtósától azt is megtudtuk, hogy Erdély majdnem egész területéről, apró unitárius falvakból, nagyobb városokból érkeznek a találkozó résztvevői. Fő célközönségük a 14–30 év közöttiek, de rendszerint számos veterán „egyletes” is részesedni akar a találkozó élményeiből.
Az ArtZ, az ODFIE legfiatalabb rendezvényeként alkalmat teremt a résztvevőknek képességeik felfedezésére és megmutatására, a szárnypróbálgatásra, valamint arra, hogy bátran vállalják mindazt, ami őket meghatározza. Lehetőséget kínál a résztvevőknek, hogy a népdaléneklés, versmondás és színjátszás mellett a fotózás, a természetfotózás, a festészet, a grafika, a kreatív írás, a slam poetry, a néptánc, a zene és a kézművesség területén összemérjék tehetségüket, fejlesszék önmagukat és kamatoztassák tudásukat. Az érdeklődők műkedvelőként is részt vehetnek a párhuzamosan zajló programokon, és esténként a már hagyománnyá vált tábortűz, élő zene, vendégelőadások, koncert és buli zárja a napot. A tábor holnap délután, a résztvevők fogadásával nyitja kapuit.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek