Medveriadó

182

Medve jelenlétére figyelmeztettek a hatóságok keddről szerdára virradóan a Boldogfalva községhez tartózó Székelylengyelfalván és a Zetelaka községhez tartozó Zeteváralján. Medve jelenlétét jelezték korábban Szejkefürdőn és Vaslábon is.

Képünk illusztráció Fotó: Dezső László

A 112-es egységes segélyhívószámon jelentették be, hogy medve jár Lengyelfalván, illetve Zeteváralján. A hatóságok járőrt küldtek ki a helyszínre és a lakosságot a Ro-Alert rendszeren keresztül figyelmeztették. Gherghe Filip, a megyei rendőrkapitányság szóvivője az Agerpres hírgynökségnek elmondta, mire a járőrök a helyszínre értek, már nem találták a nagyvadat Lengyelfalván, illtve a kétbocsos anyamedvét Zeteváralján, de a helyszínen maradtak, hogy megakadályozzák a vadak visszatérését. A helyszínre vezényelték a megyei mentőszolgálat munkatársait is.

Vasárnap éjjel is dolguk akadt a medvékkel a rendőröknek és a csendőröknek, akkor Vaslábon és Szejkefürdőn gazdaságokba törtek be a vadak. Vaslábon visszakergették a medvét az erdőbe, Szejkefürdőn azonban már továbbált a tányértalpas, mire a járőrök a helyszínre érkeztek.

A csendőrök felhívják a lakosság figyelmét: ha medvét látnak, azonnal jelezzék a 112-es egységes segélyhívószámon, de ne közelítség meg a vadat, ne akarják etetni és ne próbáljanak fénykép- vagy filmfelvételt készíteni róla. Ugyanakkor gondoskodjanak arról is, hogy a vadak ne férjenek hozzáa háztartási hulladékokhoz.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek