Medvék a kórház udvarán

A vadak elszállítását kérik GyergyóTölgyesről

137

Medvék járnak a gyergyótöl­gyesi pszichiátriai kórház udvarán. Az intézmény intézkedéseket sürget annak érdekében, hogy ne történjen sérülés vagy nagyobb anyagi kár.

Hárombocsos anyamedvét láttak már többször a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő gyergyótölgyesi pszichiátriai kórház udvarán, legutóbb november 25-én éjjel – erről tájékoztatta átiratban a megyei tanácsot Csibi Veronika, a kórház menedzsere. A kórház vezetősége az ügyben még szeptemberben fordult a Gyergyótölgyesi Erdészeti Hivatalhoz, kérve a potenciális veszélyt jelentő medvék elszállítását a környékről.
Az erdészeti hivatal egy sor intézkedés bevezetését kérte, amelynek eleget is tett a kórház: villanypásztort szereltek, elzárták a szemeteseket, begyűjtötték az udvaron lévő gyümölcsfák terméseit, elzárták a szeméttárolókat. Ennek ellenére a medvék továbbra is időről időre visszatérnek élelem után kutatva a pszichiátriai kórház udvarára. November 26-án újabb kéréssel fordult a kórház menedzsere a Gyergyótölgyesi Erdészeti Hivatalhoz, hogy orvosolják a problémát.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kéréssel fordult a tölgyesi polgármesteri hivatalhoz, hogy kérjék az anyamedve és három bocsának elszállítását az ott élők biztonsága érdekében. Ugyanakkor az esetre levélben hívta fel Grațiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter figyelmét, kérve, hogy kezeljék prioritással az ügyet – írja közleményében a megyei tanács.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek