Meccskorongja van a Sportklubnak

Hosszabbítás döntött

66

Amint az várható volt, kiélezett csatát hozott a Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub jégkorong Erste Liga negyeddöntőjének harmadik összecsapása. 2–2-es rendes játékidőt követően hosszabbítás döntött a győztes kilétéről, hogy végül a 82. percben a Sportklub javára dőljön el, és egy győztes összecsapásra kerüljenek az elődöntőbe jutástól.

Pokoli mérkőzésen vannak túl a felek

A jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében a Brassói Corona és a Csíkszeredai Sportklub ritkán látható hosszas mérkőzést tudott le hétfő este Brassóban. A felek úgy készülhettek a negyeddöntő harmadik mérkőzésére, hogy két csíkszeredai találkozót követően 2–0-ra meglépett a Sportklub. A Coronának meg létkérdés volt a harmadik összecsapás, hiszen egy vereséggel a kiesés szélére kerültek volna, míg egy esetleges győzelem a túlélésüket biztosítja.
Ennek megfelelően parázs csata volt a jégen ezúttal is. Az első harmad közepe előtt Taratuhin a kék-fehérek megszerezték a vezetést, de ezt a hazaiak lenullázták egy előnyös góllal. A második felvonásban valamivel többet támadott a Sportklub, és ezt egy Részegh-találattal erősítették meg, emberelőnyben. Az utolsó felvonás a hazaiakról szólt, akik négy emberelőnyt is kaptak, amelyek közül egyet kihasználtak és a hosszabbításba mentették a meccset.
A rájátszásban a hosszabbítás négy a négy ellen zajlik rendes harmadot játszva, egészen az első gólig.

A hosszabbítás óvatosabb játékot hozott, mindkét félnek megvoltak a lehetőségei. A negyedik játékrész utolsó perceiben viszont a Corona előtt hatalmas lehetőség adódott: kettős emberelőny 45 másodpercig, amely viszont áthúzódott az ötödik harmadba. Ezt viszont túlélte a Sportklub, sőt a 82. percben Valchar szólóba ugrott ki és bevette Polc kapuját. Ma este az elődöntőbe jutásért lép pályára a kék-fehér alakulat 18.30 órától
Eredmény, negyeddöntő, 3. mérkőzés: Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub 2–3 (1–1, 0–1, 1–0, 0–0, 0–1) – h. u. /Tendler (14.), Gliga (51.), illetve Taratuhin (12.), Részegh (33.), Valchar (82.)/.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek