Meccskoronghoz jutni

Jön az ötödik találkozó

76

A hétfő esti csíkszeredai negyedik csatát követően az ötödikkel folytatódik az Újpest és a Csíkszeredai Sportklub párharca a jégkorong Erste Liga elődöntőjében. Aki ma nyer, az meccskoronghoz jut, így hatalmas a tét és nagy a nyomás mindkét alakulaton.

Egy hét leforgása alatt ötödjére feszül egymásnak a két csapat, hogy pénteken már a hatodik következzen Fotó: László F. Csaba

Kiélezett és kifejezetten izgalmasra sikeredett, amint az várható is volt, az Újpest és a Csíkszeredai Sportklub csatája a jégkorong Erste Liga elődöntőjében. Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban 2–2-re állnak a felek. Vannak párhuzamok az eddig lejátszott találkozókon. Míg az első újpesti összecsapáson összességében a Sportklub volt aktívabb, ám a találkozót mégis a lilák húzták be, addig a negyedik meccs épp a fordítottját hozta. Az első erős hazai harmadot követően az Újpest volt aktívabb, de a hazaiak örvendhettek a végén. A két köztes meccsen a győzelemért többet tevő alakulatok éltek a lehetőséggel.
A soron következő találkozó viszont élet-halál harcot fog hozni, hiszen amely csapat nyerni tud, az meccskoronghoz jut. Eddig mindkét fél élt a hazai pálya előnyével. A Csíkszeredai Sportklub viszont azon van, hogy ezt a szokást most felborítsa. Ugyanakkor ehhez arra lesz szükség, hogy a csapat 60 percen át koncentráltan, maximális odafigyeléssel játsszon.
A hétfői meccs után Rokaly Szilárddal beszéltünk, aki kiemelte: „Ha Újpesten is tudnánk hozni ugyanazt a játékot, amit az első harmadban, igaz, hatvan percen át, akkor elegendő lenne a győzelemhez, ám ha visszaveszünk, akkor bajba kerülünk. Nagy pluszt jelentett, hogy a közönség végig mellettünk volt, még akkor is, amikor nem ment úgy a játék. A párharc során a hazai pálya sokat jelent, így fontos lenne, ha most kimegyünk, akkor nyerjünk, és a magunk javára fordítsuk az összesített állást.”
Négy meccs után egyértelműen kitűnik az, hogy egyik fél sem tudja 60 percen át a saját játékát ráerőltetni a másikra. Egy, legfeljebb két harmadig ez még működik, de tovább nem. És erre számítani is lehetett. Az Újpest kitűnik a test test elleni játékban, amely elemmel a Sportklub nem tudja felvenni a versenyt. A sokkal robusztusabb lilák az első két hazai meccsüket ezzel nyerték meg, míg a negyedik találkozó második felvonásában is ennek köszönhetően tudtak hatalmas bajt okozni a kék-fehérek játékában. A túloldalon viszont a kombinatív, helyenként a villámgyors támadások és váratlan megoldások jelentenek problémát Duschek kapujára. Ugyanakkor a helyzetkihasználás helyenként akadozik, ez volt a probléma a párharc első idegenbeli összecsapásán.
A ma este 19.30 órától kezdődő elődöntő ötödik mérkőzése előtt az a kérdés, hogy mely csapat fogja jobban bírni a feszített tempót, hiszen mindkét alakulat a hétfői találkozó után utazott.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek