Mátyás király udvara volt a Bábudvar

261

Több mint húsz gyermek volt egy héten át a gyergyószentmiklósi Bábudvar vendége. A HalVirág Egyesület idei napközis táborában, ahol Mátyás király korát elevenítették fel, saját készítésű bábokkal, díszlettel adtak elő hat, Mátyásról szóló bábelőadást. A mesefüzért a szülőknek, nagyszülőknek, családtagoknak is bemutatták, a produkció végén pedig udvarhölgyekké, lovagokká avatták a bábapródokat.

Népszerű volt a Bábudvarban tartott tábor Fotó: Nagy Levente

Mátyás király korát elevenítették fel a tábor első napján, ismerkedtek a reneszánsz korral, aztán kreativitásukat bontakoztathatták ki a táborlakók, hiszen saját tervezésű bábokat készítettek. Rajzoltak, polisztirén-golyót kasíroztak, ragasztottak, díszítettek, közben tanulták az énekeket. Minden gyerek bevihette saját hangsze-

rét, és amit csak tudtak, beépítették az előadásba. Mátyás király aranyszőrű báránya, Egyszer volt Budán kutyavásár, Mi van a legtöbb a világon?, Mátyás király és a székely ember leánya, Gond nélkül élünk, Mátyás király és a bolond című meséket dolgozták fel. Amint a szervező egyesület elnöke, Borsos Virág elmondta, a 6–11 éveseknek szervezett tábor résztvevői közül többen is visszatérő táborozók, akik egyre bátrabbak, egyre merészebben alkotnak, és egyre hangosabban mondják az előadás szövegét is. Volt olyan bábapród, aki a korábbi táborokban alig vállalt szerepet, ezúttal pedig több bábbal játszott az előadásban. Amint fogalmazott, már a zárónapon több szülő jelezte, gyereke a következő táborban is bábapród lenne ismét. Hozzátette azt is, mindig túljelentkezés van, ezért is volt feltétel idén a bekerüléshez egy mese írása vagy mesejelenet lerajzolása.

A HalVirág Egyesület a Barangolások Bábországban nevet viselő napközis tábort nyertes pályázatoknak köszönhetően valósíthatta meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.