Mától megvásárolható az emlékbélyeg

40

Emlékbélyeget bocsát ki ma a Román Posta filatéliai vállalata, a Romfilatelia I. Mihály király tiszteletére. A bélyeg névértéke 8 lej, és a volt román uralkodó portréját és monogramját ábrázolja. Beszerezhető a Romfilatelia boltjaiban Bukarestben, Brassóban, Kolozsváron, Temesváron, Bákóban, Jászvásáron.

Románia utolsó királyának portréja 1928-ban jelent meg először a bélyegeken. A gyermek-király arcképei 1930-ig – apja, II. Károly visszatérésig – díszítették a bélyegeket, majd 1931-ben a cserkészek kiállítása alkalmával ismét megjelent portréja, ezúttal aktív cserkészként, de úgy is, mint trónörökös és gyulafehérvári vajda.
A Romfilatelia közleményében azt írja, hogy 1945 után a Mihály király arcképét ábrázoló bélyegek révén a lakosság hozzájárult az ország újjáépítéséhez és az éhínség sújtotta vidékek megsegítéséhez.
2006-ban, a dinasztia megalapításának 140. évfordulója alkalmából a Romfilatelia a négy román király emlékére bocsátott ki emlékbélyeg-sorozatot. 2014-ben a király 93. születésnapjára újabb szériát adott ki a filatéliai vállalat, majd 2015-ben olyan bélyeget bocsátott ki, amely Mihály királyt feleségével, Anna Bourbon-pármai hercegnővel ábrázolja.
A román bélyeggyárat 1872-ben, I. Károly király uralkodása alatt hozták létre.

Agerpres

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek