Mától leadhatók a levélszavazatok

101

Mindhárom erdélyi magyar párt segítséget nyújt azoknak, akik szavazni szeretnének a magyarorszá­gi országgyűlési választásokon. Aki igényli, annak az azonosító nyilatkozat kitöltésében adnak iránymutatást, és a szavazatok konzulátusra való eljuttatásában is szerepet vállalnak.

Sajtótájékoztató a gyergyószentmiklósi MPP-nél. Egy irányba húz a szekér Fotó: Nagy Levente

Czink Attila, a Magyar Pol­gári Párt (MPP) gyer­gyó­szentmiklósi szervezetének elnöke múlt heti sajtótájékoztatóján kifejtette: ahogy az elmúlt időszakban a regisztráció terén, a következő hetekben a választások lebonyolításában is partner a pártjuk. Mint hangsúlyozta: négy évvel ezelőtt nagyon sok erdélyi magyar szavazata volt érvénytelen azért, mert az azonosító nyilatkozatot nem megfelelően töltötték ki. Az érvénytelen szavazatok arányát szeretnék csökkenteni, ezért ajánlanak segítséget a gyergyószentmiklósi lakóknak. A párt többi helyi szervezete ugyanezt teszi.
Hozzájuk hasonlóan – az RMDSZ-szel karöltve – az Eu­rotrans Egyesület munkatársai is készséggel fogadják a segítséget kérőket. „Az RMDSZ helyi szervezeteinek munkatársai a magyar embereket otthonukban is felkeresik, hogy a nyilatkozat kitöltésében segíthessenek. Aki igényt tart rá, annak a szavazóborítékját a konzulátusokra is eljuttatjuk” – fogalmaz a szerkesztőségünknek is eljuttatott közleményben Nagy Zoltán Levente, az Eurotrans Alapítvány elnöke.
Ugyanezt teszi az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) is, amely a helyi Demokráciaközpontjain keresztül segíti a választókat.

[box type=”shadow” ]Mától lehet szavazni

Mától fogadják a levélszavazatokat Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusán az április 8-ra kitűzött országgyűlési választásokra. Az intézmény ezzel kapcsolatban felhívja a figyelmet arra, hogy a főkonzulátus meghosszabbított munkarenddel, reggel 6 órától 22 óráig, április 6-án pedig 24 óráig tart nyitva. Amennyiben szavazási levélcsomagjukat a főkonzulátusra kérték, azt március 26-tól vehetik át, csakis személyesen. A levélszavazatot tartalmazó borítékok eljuttathatók a külképviselet részére is, egyben hangsúlyozzuk: a konzulátusra történő leadása megbízhatóbb, mint a postázása.[/box]

HN-összefoglaló

A cikk a Hargita Népe március 26-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek