Mászókat mentettek

Sötétedéskor pánikba estek

54

Sziklamászókat kellett lesegíteniük a hegyről szombat este a gyergyószentmiklósi hegyi­mentőknek. A két férfi nem volt megfelelően felkészülve, és nem tudta időben teljesíteni a kiválasztott mászóútvonalat.

A sziklafalról hozták le őket. Felkészületlenül ne vágjunk neki! Fotó: Facebook

Szombaton este közössé­gi oldalán adta hírül a gyer­gyószentmiklósi hegyi­men­tő csapat, hogy mentési akción vesznek részt a Kis-Cohárdon. Fekete Örs, Hargita Megye Tanácsa Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálatának vezetője, a Hargita megyei hegyimentő szolgálat vezetője elmondta: egy bákói és egy bukaresti fiatal indult el szombaton az egyik mászóútvonalon, de nem tudták sötétedés előtt teljesíteni azt. Felkészületlenül érte őket ez a helyzet, nem volt elég tapasztalatuk, s a felszerelésük is hiányos volt, ezért a hegyimentők segítségét kérték.
A gyergyószentmiklósi hegyi­mentők igyekeztek a helyszínre, a mászók végül többórás sikeres mentési akciónak köszönhetően értek le a szikla lábához, egyikük sem sérült meg.
A hegyimentők arra kérik azokat, akik elindulnak sziklát mászni, hogy legyenek megfelelően felkészülve és rendelkezzenek minden szükséges felszereléssel.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek