Másodszor próbálták kirabolni a zálogházat

64

Egyelőre nem „terem babér” azok számára, akik a Kisköved utcai zálogházat próbálják kirabolni. Négy évvel ezelőtt nappal próbálkoztak, akkor az alkalmazott megfenyegetésével próbáltak javakat eltulajdonítani, ezúttal a hajnali órákban, az ablakrácsozat felfeszítésével szerettek volna behatolni a zálogházba. Mindkét kísérlet kudarccal végződött.

A Kisköved utcai zálogház. Nem betörőnek való vidék Fotó: Szász Csaba
A Kisköved utcai zálogház. Nem betörőnek való vidék Fotó: Szász Csaba

Tegnap reggel a Kisköved és a Bethlen Gábor utcák sarkánál a járókelők arra figyelhettek fel, hogy a közeli zálogháznál rendőrök helyszínelnek, mint kiderült, ismeretlen tettes vagy tettesek a hajnali órákban próbálták meg kirabolni az üzletet.
Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a zálogház riasztója hajnali 4 óra 38-kor szólalt meg, a helyszínre érve tapasztalták, hogy a zálogház ablakát betörtét, a rácsozatát pedig felfeszítették. A riasztó minden bizonnyal az üveg betörésekor szólalt meg, elijesztve az elkövető(ke)t, a nyomok szerint ugyanis senki nem jutott be a helyiségbe. A sajtószóvivő elmondta, a környék megfigyelőkameráinak felvételeit is megvizsgálják, annak reményében, hogy több információt be tudjanak szerezni. A szerda hajnali betörési próbálkozás a rongálásból eredően mintegy 300 lejes kárt okozott a zálogház tulajdonosának, a helyiségből semmi nem tűnt el. A rendőrség rablási kísérlet gyanújával folytatja a nyomozást.
Nem ez az első eset, hogy megpróbálják kirabolni a Kisköved utcai zálogházat, 2011. augusztus 11-én nem sokkal a reggeli nyitás után egy sötét maszkot viselő férfi lépett be a helyiségbe, kezében egy fegyvernek látszó tárggyal próbálta az eladót az értéktárgyak átadására kényszeríteni. A zálogház alkalmazottja azonban azonnal megnyomta a pánikgombot, a nyitott ablakon át pedig segítség után kiáltott. A rendőrség és a zálogházzal szerződésben álló őrző-védő cég alkalmazottjai néhány percen belül a helyszínre siettek, de addig az elkövetőnek nyoma veszett.

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.