kedd, december 1, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Másodszor lesz Csíkszereda a házigazda: Országos bajnokságot tartanak

Második alkalommal ad otthont a Csíki Csobbanó az úszók országos bajnokságának. A csíkszeredai viadal holnap kezdődik és vasárnap ér véget, a versenyen az országból mintegy hetven klubtól több mint háromszáz sportoló vesz részt.

Az ország legjobbjai úsznak a Csíki Csobbanóban a hétvégén                                     Fotó: Kopacz Gyulla / archív

Második alkalommal lesz Csíkszereda a házigazdája az úszók rövid távú (25 méteres medence) országos bajnokságának, a holnap kezdődő és vasárnap véget érő viadalra több mint háromszáz sportolót várnak. A versenyt a Román Úszó Szövetség a csíkszeredai polgármesteri hivatal és a VSK Csíkszereda közreműködésével rendezi. A Csíki Csobbanóban sorra kerülő viadal lesz az év utolsó hazai versenye a rövidpályás Európa-bajnokság előtt, éppen ezért is lesz jelen az országos bajnokságon a teljes román válogatott.
A szervezők közlése és az előzetes nevezések alapján az országos bajnokságon hetven klubtól több mint háromszáz sportoló vesz részt, akik harminchat versenyszámban mérik össze tudásukat. A viadalt a kadét (15-16 évesek), ifjúsági (17-18 évesek) és felnőtt (19 év fölöttiek) korosztályok számára írták ki női és férfi kategóriákban.
Mind a négy nap 10 órától rendezik az időfutamokat, amelyekből a legjobb tizenhat úszó jut a 17 órakor kezdődő döntőkbe minden úszásnemben.
A VSK Csíkszereda csapatából Trandafir Norbert edző két tanítványa, Balog Henrietta és Erőss Nóra küzd majd az országos bajnokságon, míg a 4Seasons SE-t Rákosi Seiwarth László, Soós Györffy Bence és Kajcsa Réka képviseli
A rövidpályás úszó országos bajnokság versenyszámai: gyorsúszás (50, 100, 200, 400, 800 és 1500 méter); pillangóúszás (50, 100 és 200 méter); hátúszás (50, 100 és 200 méter); mellúszás (50, 100 és 200 méter); váltók (4 x 50 m gyorsúszás, 4 x 50 m vegyes úszás, 4×50 m vegyes váltó gyorsúszás és 4x50m vegyes váltó vegyes úszás).

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb