Másodszor is győztek Bukarestben

Szoros mérkőzést vívott a VSK Csíkszereda

26

Második fővárosi kiszállásán is győzni tudott a VSK Csíkszereda a hazai kosárlabda-bajnokságban. A csíkiak ezúttal az Agronomia csapata ellen nyertek, annak ellenére, hogy a játékvezetők igyekeztek szorossá tenni a meccset. Az odavágót szerdán hazai pályán zárja a VSK Csíkszereda.

Ostojic (69) ezúttal is a legtöbb pontot szerezte a VSK csapatában Fotó: László F. Csaba / archív

Egyelőre úgy tűnik, szerencsés a VSK Csíkszereda kosár­labdacsapata bukaresti játéka. A hazai bajnokság C csoportjában szereplő csíkiak második bukaresti kiszállásukat is győzelemmel zárták, a három fővárosi csapatból csak a Rapid ellen nem tudtak nyerni Lászlófy Botond tanítványai, ez a vereség pedig annál is fájóbb, hogy hazai pályán vesztették el a „vasutasok” elleni összecsapást a csíkiak. A szombati Agronomia elleni győzelemmel közel maradt a VSK Csíkszereda a középmezőnyhöz, szerdán az odavágók utolsó fordulójában egy siker esetén pedig még közelebb kerülhetnek az élbolyhoz.
Szombaton délután az Agro­nomia elleni találkozón a csíkiak szerezték az első pontot, erre viszont héttel válaszoltak a fővárosiak, de hatpontos előnyük az első negyed közepén el kezdett fogyni, majd másfél perccel az első szünet előtt két triplával a csíkiak megfordították az állást, a játékrész végére már Lászlófy Botond tanítványai vezettek. A második negyedben pedig sikerült tovább növelni az előnyt egészen tízig, ekkor azonban a játékvezetők úgy gondolták, legyen izgalmasabb a meccs: a hazai csapat több szabálytalansága fölött is szemet hunytak, a bukarestiek meg éltek a lehetőséggel, és egy pontra csökkentették hátrányukat, kiegyenlíteniük viszont nem sikerült hátszéllel sem.
A nagyszünetet követően a harmadik játékrész első két percében egyik csapatnak sem sikerült a pontszerzés, először a hazaiak találtak a gyűrűbe, így újra két pontra csökkent az Agronomia hátránya, ám a folytatásban beindultak a csíkiak is, és a negyed közepére megint tíz pontra növelték előnyüket Lászlófy Botond tanítványai. A játékrész vége megint a fővárosiaké volt, akik hétre, majd az utolsó negyed elején megint egy kis hátszéllel egy pontra csökkentették hátrányukat, sőt a 35. percben az egyenlítés is összejött nekik. A vezetést viszont már nem tudták átvenni, a VSK játékosai összekapták magukat, és három és fél perc alatt tizenegy pontos előnyre tettek szert, ebből még faragott egy keveset az Agronomia, de a végén a csíkiak örülhettek.
– Ezúttal is bebizonyosodott, hogy idegenben sokkal felszabadultabban játszanak a fiúk. Az eredmény egyáltalán nem tükrözi a játék képét, s noha nem szeretem a játékvezetést kommentálni, elmondhatom, hogy kétszer is visszahozták az ellenfelet a játékba kissé érdekes döntéseikkel. Örülök, hogy sikerült a második bukaresti kiszállásunkról is győzelemmel hazatérni, van pár nap pihenőnk, majd a hét közepén itthon lezárjuk az odavágókat – nyilatkozta lapunknak Lászlófy Botond. A VSK Csíkszereda edzője hozzátette, reméli, hogy a szerdai találkozón győzelemmel zárják az odavágókat. – A focșani-i csapat ellen idén két meccset már játszottunk, igaz, mindkettő a bajnoki idényt megelőző hetekben volt. Egyik meccsen ők, a másikon mi nyertünk, már akkor is úgy éreztem, nagyjából egyforma a két csapat játékereje. A pillanatnyi forma fog dönteni – tette hozzá a VSK Csíkszereda edzője.

Eredmények
Kosárlabda-ob, C csoport, 8. forduló: Bukaresti Agronomia – VSK Csíkszereda 73:81 (16:17, 18:21, 20:19, 19:24). A csíki pontszerzők: Ostojic 25, Movileanu 16 (4×3), Simeunovic 12 (3×3), Magusar 12, László Arnold 9 (3×3), László Botond 5, Olariu 2; VSK Ma­ros­vá­sárhely – Bukaresti CN Aurel Vlaicu 128:51, Focșani – Târgu Jiu 86:83, Galaci Phoenix – Kolozs­vári Universitatea 118:69, Má­ra­ma­rossziget – Bukaresti Rapid 85:72.
Az állás: 1. Marosvásárhely 16 p. (8/0), 2. Phoenix 15 p. (7/1), 3. Má­ramarossziget 14 p. (6/2), 4. Foc­șani 13 p. (5/3), 5. Târgu Jiu 13 p. (5/3), 6. Rapid 11 p. (3/5), 7. VSK Csíkszereda 11 p. (3/5), 8. Ag­ro­no­mia 10 p. (2/6), 9. Aurel Vlaicu 9 p. (1/7), 10. Kolozsvár 8 p. (0/8).

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.