Másodosztályú ellenfél

Sorsoltak a kupában

30

Kisorsolták a labdarúgó Románia-kupa ötödik fordulójának párosításait, amely alapján az FK Csíkszereda a másodosztályú ACS Energeticianult kapta ellenfélül. A jelen pillanatban petrozsényi székhellyel rendelkező alakulat a másodosztály 10. helyén áll jelenleg.

A Román Labdarúgó Szövetség székházában kisorsolták a labdarúgó Románia-kupa ötödik fordulójának párosításait, amelyben egy megyei csapat, méghozzá, az FK Csíkszereda van jelen. A csíki alakulat a harmadik fordulóban csatlakozott a sorozathoz, ahol a Szászhermányt búcsúztatta, majd a legutóbbi körben a másodosztályú Bákói Aerostart.
A tegnap kora esti sorsoláson az FK a B csoportba kapott besorolást, és végül a másodosztály 10. helyén álló ACS Energeticianul lett az ellenfél, akik az eddigi hét meccsükön három győzelmet, három vereséget és egy döntetlent könyvelhettek el.
Az ACS Energeticianul 1998-ban hozták létre a Vâlcea megyei Sirineasán és a csapat neve is ACS Sirineasa volt. Többségében a megyei ötöd-, illetve ne­gyedosztályban játszottak, hogy végül a 2015/2016-os idényben flejussanak a harmadik ligába. Onnan viszont azonnal ki is pottyantak, hiába vásárolták össze a szezon közben megszűnő másodosztályú CSM Râmnicu Vâlcea játékosait. A következő idényben viszont a szakszövetség mentőövet dobott számukra, és visszafogadták az időközben Nicolae Sarcina üzletember kezébe kerülő csapatot. A megmentés annyira jól sikerült, hogy azonnal elsők lettek a harmadik szezonban, amelyet viszont már Petrozsényben érte meg az alakulat, miután odaköltöztették. Az ACS Energeticianul nevet pedig a nyáron vették fel. Az Energeticianul csapatát múlt hét elejéig még Cristian Dulca irányította, de a nem megfelelő eredmények tükrében menesztették posztjáról, helyét a másodedző George Zima vette át. A keretben számos olyan játékos található, akik már megjárták az első osztályt.
Az FK Csíkszereda – ACS Energeticianul kupamérkőzésre Csíkszeredában kerül sor szeptember 24–30. között, 16 óra 30 perces kezdési időponttal. A szövetség közelebbről közli a pontos időpontot.

Felcsúton edzenek
A Kárpát-medencei Akadémiai Program keretében csütörtökig a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián edz 12 székelyföldi fiatal labdarúgó. A küldöttséget Krecska János, a Székelyföld Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója vezeti, őt elkísérte Ilyés Róbert, az FK Csíkszereda U19-es edzője, Kurucsai Milán, az FK U16 ezdője és Tajti András, az FK U15-ös edzője, valamint Keresztes Mátyás fizioterapeuta. A tizenkét ifjú labdarúgó, a Kárpát-medencei Akadémiai program keretében érkezett Felcsútra, hogy részesei legyenek a felcsúti mindennapoknak és bekapcsolódjanak az ott folyó munkába. A tucatnyi fiatalt a csíkszeredai Székelyföldi Labdarúgó Akadémia és a Puskás Akadémia szakmai vezetése együtt választotta ki az U14-es, U15-ös és U16-os korosztályból.
A programot a PFLA igazgatója, Takács Mihály, valamint a Kárpát-medencei Labdarúgó Akadémiák szakmai vezetője, Varga Károly felügyeli. A Kárpát-medencei Akadémiai Program sporttudományos hátterét Csáki István biztosítja, Papp Bence pedig a játékosmegfigyelést fogja össze.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.