Másodjára nem ment

Zárkózik a Galac

70

Letudta páros meccsét a CSM Galaccal a Csíkszeredai Sportklub a Duna partján, ám a lehetséges hat pontból mindössze kettő lett az övé. Az elsőt még hosszabbításban megnyerték, hogy a másodikat végül rendes játékidőben elveszítsék. A GYHK ugyanakkor Bécsben biztosította helyét az Erste Liga rájátszásba.

Keresztbe tettek a galaciak

Két ponton belülre került a román jégkorongbajnokság első három helyezettje, köszönhetően annak, hogy a Csíkszeredai Sportklub tegnap este rendes játékidőben szenvedett vereséget a CSM Galac vendégeként. Az első két harmad kiegyenlített játékot hozott és bár a hazaiak hamar vezetést szereztek, a vendégek ugyanolyan hamar egyenlítettek, majd tettek rá még egy lapáttal. Az első harmad vége előtt 1 másodperccel, emberhátrányban, egyenlített a Galac. A második felvonásban kétszer is előnyhöz jutott a kék-fehér alakulat, de a Galacnak mindegyikre volt válasza. Sőt a harmadik felvonásban utolsó felében zsinórban három gólt is szereztek, amelyre nem érkezett csíki válasz.
A két csapat között ezúttal a speciális egységek döntöttek: a hazaiak négyből kétszer, míg a vendégek hatból egyszer voltak eredményesek, mi több, előnyből még gólt is kaptak.
A bajnokságban ezzel a Brassó megőrizte előnyét 74 pontjával (31 meccs), második a Sportklub 73 (30), míg harmadik a Galac 72 (27).

Rájátszásban a GYHK
Az Erste Liga alsóházában a Gyergyói HK úgy vágott neki idegenbeli túrájának, hogy amennyiben egy pontot szerez a Vienna Capitals II. vagy a Vasas SC ellen, akkor biztosan bejutnak a sorozat rájátszásába.
Mikael Tisell legénysége ezt már tegnap este Bécsben elérte. A negyedik percben másodpercek leforgása alatt két góllal sikerült meglépniük a piros-fehéreknek. Jött is a kapuscsere a hazai oldalon, hogy a hatodik percben szépítsenek. Oda-vissza hoki kezdődött, egyenlő felek küzdelme zajlott a jégen, hogy a második felvonás végén Nagy Csaba kettőre növelje az előnyt. Erre még volt ugyan válasza a bécsieknek az utolsó felvonásban, de a GYHK megrázta magát, és végül hárommal nyertek. A Vasas elleni utolsó meccs így tét nélküli lesz számukra.

Eredmény, Román bajnokság

CSM Galac – Csíkszeredai Sportklub 7-4 (2-2, 2-2, 2-0) /Fefelov (5., 60.), Hildebrand (20.), Kiricsenko (26., 58.), Baskov (33.), Ribalko (55.), illetve Fodor (15.), Panov (16.), Anyiszin (21., 30.)/.
A további program: péntek: Bukaresti Steaua – Galac (18.30); szombat: GYHK – Sportul Studentesc (18.30); vasárnap: GYHK – Sportul (11); február 26.: Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona (18.30).

Eredmény, Erste Liga

Vienna Capitals II. – Gyegyói HK 2–5 (1–2, 0–1, 1–2) /Satmark (6.), Lakos (47.) illetve Ferenc Csibi (4., 52.), Karpus (4.), Nagy Cs. (36.), Constantin (55.)/.
A további meccsek: felsőház, ma: Brassó – Ferencváros (18.30), Debrecen – Újpest (20); szombat: Sportklub – Ferencváros (18.30), Újpest – Debrecen (19); alsóház: péntek: Capitals II. – Hokiklub Budapest (18.50), Dunaújváros – Titánok (19), Vasas – GYHK (19.40).
Tegnap este a Vasas – Dunaújváros és a Hokiklub – Titánok mérkőzések lapzárta után értek véget.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek