Második lett Erősdi Zakariás

52

A második helyen zárt Erősdi Zakariás a hétvégén Hegy­köz­szál­dobágy környékén rendezett tájfutó hosszú távú országos bajnokságon. Az ugyancsak hétvégi Bihar-kupán a VSK Csíkszereda tájfutó szakosztályának három sportolója végzett dobogós helyen.

Erősdi Zakariás a második helyen zárt a Bihar-kupán
Erősdi Zakariás a második helyen zárt a Bihar-kupán

A hosszú távú országos bajnokság versenyével rajtolt el az idei tájfutószezon, a hétvégén Bihar megyében az ob-futamon kívül egy kupaviadalt is tartottak. Mindkét versenyen indultak a VSK Csíkszereda sportolói, a Bihar megyei versenyekről öt éremmel tértek haza a megyebeliek.
A Nagyvárad melletti Hegy­közszáldobágy környékén tartották a tájfutók hosszú távú országos bajnokságát, a vasárnapi versenyen a VSK Csíkszereda tájfutó szakosztályának sportolója, Erősdi Zakariás a 20 éves korcsoportban címvédőként indult, ám idén be kellett érnie a második hellyel. Erősdit a felsőbányai Rob Claudiu előzte meg, míg harmadik helyen a marosvásárhelyi Szőcs Zoltán ért célba. A felnőtt nőknél a craiovai Anghel Andra nyert, míg a VSK tájfutója, Ráduly Annamária az ötödik lett. Szintén ötödik helyen zárt a 18 éves korosztályban Mandel Réka is. Az ifjúsági fiúknál Rancz Máté a kilencedik, Ráduly Csongor pedig a tizedik helyen fejezte be az országos bajnoki viadalt. A felnőtt férfiak versenyét Zincă Ionuț craiovai tájfutó nyerte, Muțiu Ovidiu és Bogya Tamás előtt. Sajnos nem ment a verseny sem Suciu Simionnak, sem pedig Szép Zoltánnak, előbbi kilencedik, utóbbi pedig 13. lett.
A veterán sportolók versenyén a nők 45 éves korcsoportjában Szász Neli bronzéremmel gazdagodott, míg a férfiaknál Ráduly Róbert Kálmán a hatodik lett, Rancz László pedig kilencedik. Szász János az 50 éves korcsoportban versenyzett, és negyedik helyen fejezte be a versenyt.
Szintén a hétvégén rendezték a Bihar-kupa tájfutóversenyt is, amelyen korcsoportjában Ráduly Annamária és Szász Neli is a harmadik lett, Erősdi Zakariás pedig második helyen végzett.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.