2021, január 17, vasárnap.

Második kiszállására utazik a HSC

Három idegenbeli mérkőzéssel nyitja meg a hónapot a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata, amely a hétvégén előbb Debrecenben, majd Miskolcon és legvégül Újpesten kell bizonyítson. Hat sportoló nem utazott, a többiek helyettük kell vigyék a csapatot és megvillantsák tudásukat az érkező orosz edző előtt.

Három fontos meccs előtt a csíki csapat Fotó: Balázs Árpád
Három fontos meccs előtt a csíki csapat Fotó: Balázs Árpád

Ezúttal sem tudott teljes kerettel elutazni a hónap első idegenbeli kiszállására a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata. A sérültek közül Kyle Heffernan vállalni tudja a játékot, de Antal Zsombor és Molnár Zoltán itthon maradtak, akárcsak a korábbi sérültek, Molnár Zsombor, Péter Róbert, Oleg Blagoj, illetve Papp Szabolcs.
Pénteken a Debreceni HK, szombaton a DVTK Jegesmedvék, míg hétfőn az Újpesti TE lesznek a kék-fehérek ellenfelei. Mindhárom csapattal farkasszemet néztek már a fiúk, és csupán az Újpesttől sikerült pontot rabolni, bár a Debrecen elleni hazai meccsen is közel álltak ehhez.
A kék-fehéreknek még nem sikerült győzniük ebben a MOL Liga-idényben, de a második idegenbeli túrán mindent megtesznek azért, hogy ez meglegyen.
„Mindhárom csapatot ismerjük már, és tudjuk, hogy milyen játékerőt képviselnek. Mindegyik mérkőzésre egyformán készülünk. Az első és legfontosabb viszont a debreceni kiszállásunk. Talán ez az a csapat, amelynek stílusa legjobban fekszik nekünk. Technikásak, sokat korcsolyázó csapat, ellenben a Miskolccal, amely teljesen más stílus. Tisztességes helytállás a célunk, és természetesen a győzelem reményével állunk fel minden alkalommal a jégre” – fogalmazott Geréb István, a HSC vezetőedzője.

Orosz edző érkezik
Artur Oktyabrjov személyében új vezetőedző érkezik a csíki csapathoz. A 41 éves korábbi orosz válogatott, aki az elmúlt években KHL-es csapatoknál volt másodedző, de ő volt többek közt a Patriot Budapest vezetőedzője is, tegnap érkezett meg Csíkszeredába, és ma reggel utazik a csapat után. A Sportklub vezetőségétől minden információt megkapott a keretről, továbbá több találkozó felvételét is átadták. A hétvégén még nem szól bele a csapat életébe, amelyet a Geréb István–Nagy Béla edzőpáros vezényel. Az idegenbeli túrát követően viszont átveszi a csapat irányítását. A jelenlegi edzőpáros pedig az ő munkáját fogja segíteni.

A hétvégi műsor
Ma: Debreceni HK – HSC Csíkszereda (19), Dunaújvárosi Acélbikák – Ferencvárosi TC (19.15), Fehérvár AV19 – Brassói Corona (19.30), MAC Budapest – DVTK Jegesmedvék (20).
Szombat: Ferencváros – Brassói Corona (18), DVTK Jegesmedvék – HSC Csíkszereda (19.30).
Hétfő: Újpesti TE – HSC Csíkszereda (19), Debreceni HK – DVTK Jegesmedvék (19), Dunaújvárosi Acélbikák – Brassói Corona (19.15, M4).

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,313RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb