2021, január 19, kedd.
custom_html_banner1

Második helyen a csíkiak

Két harmadon át tartotta magát a Gyergyószentmiklósi Progym a Csíkszeredai Sportklub ellen hazai környezetben a román bajnokság keretében rendezett tegnap esti mérkőzésen. Az utolsó húsz percben viszont beindultak Moldovánék, és végül simán húzták be a három pontot. Ezzel a győzelemmel a kék-fehérek már a másodikok a román bajnokságban, és csak egy pontra vannak az első helyen álló Galactól.

Az utolsó harmadban dőlt el a megyei rangadó Fotó: László Róbert
Az utolsó harmadban dőlt el a megyei rangadó Fotó: László Róbert

Megyei rangadót rendeztek tegnap este Gyergyó­szentmiklóson, ahol a házigazda Progym a Csíkszeredai Sportklub együttesét fogadta a román bajnokság keretében. A találkozót, bár nemzetközi válogatott szünet van, a szövetség rendelte el, hogy játsszák le.
Ez a találkozó volt Dusan Kapusta, a gyergyószentmiklósiak trénerének első komoly összecsapása, míg a túloldalon első alkalommal fordult elő a bajnokság során, hogy Artur Oktyabrjov minden egyes játékosára számíthatott. Pályára lépett ugyanis először a szezon során a hosszú sérülésből visszatérő Papp Szabolcs, de jégre lépett Péter Róbert is.
A találkozó elsőszámú esélyese a csíki együttes volt, amely viszont a kilencedik percben Vaclav Novak találata után hátrányba került. Utoljára a mérkőzés során. A folytatásban ugyanis csak csíki gólok születtek. Előbb a 14. percben Molnár Zsombor egalizált, majd a második játékrész elején Tambijevs szerezte meg a vezetést a Sportklubnak. A harmad végén nehéz perceket élt át a Sportklub, hiszen a vendéglátók négy percen át játszhattak emberelőnyben, Ruczuj viszont lehúzta a rolót. A harmadik játékrész alig kezdődött el, Berljov mattolta Molnár Szabolcsot. Innentől kezdve a Sportklub diktálta az iramot, és ez gólokban is megmutatkozott. Moldován kétszer, míg Bíró T. egyszer volt eredményes, lezárva a találkozót.
A csíkszeredaiak győzelmüknek köszönhetően feljöttek a román bajnoki tabella második helyére, és csupán egy egységnyire vannak az első helytől.

Brassó is kikapott
A MOL Liga vasárnap esti mérkőzésein nem voltak meglepetések. A Brassói Corona hazai pályán szenvedett háromgólos vereséget, míg a Debrecen Ladányi Balázzsal a kispadon behúzta a három pontot a Ferencváros ellen. A nap rangadóján a címvédő miskolciak hosszabbítás után verték a MAC Budapestet.

Eredmények
Román bajnoki: Gyergyó­szent­miklósi Progym – Csíkszeredai Sportklub 1–6 (1–1, 0–1, 0–4)
/Novak (9.), illetve Molnár Zsombor (14.), Tambijevs (25.), Berljov (41.), Moldován (49., 60.), Bíró T. (55.)/.
MOL Liga: Brassói Corona – Fehérvár AV19 2–5 (0–1, 1–2, 1–2) /Mihály Á. (21.), Molnár Zsolt (47.), illetve Orban (19.), Holmberg (26., 57.), Bodó (38.), Shupe (41.)/; DVTK Jegesmedvék – MAC Budapest 4–3 (1–0, 2–1, 0–2, 1–0) – h. u. /Dansereau (8., 40.), Sagert (36.), Booras (66.), illetve Saarenpaa (35.), Roczanov (48.), McDonald (53.)/; Debreceni HK – Ferencvárosi TC 3–2 (0–1, 1–0, 2–1) /Hári N. (21.), Hetényi P. (47.), Trosin (53.), illetve Tendler (13., 51.)/.

[box type=”shadow” ]Új játékosok a láthatáron

Robert Mikeska már nem a Csíkszeredai Sportklub játékosa. A szlovák hátvéd szerződését egyoldalúan felbontotta a klub vezetősége. Helyét a korábban Csíkszeredába érkező Mihail Konyajev veszi át, akinek időközben megoldódott a vízumproblémája. Konyajev mellett már Artur Oktyabrjov vezetőedző kezei alatt dolgozik a fehérorosz és orosz állampolgársággal is rendelkező Irek Khafizov, illetve az orosz Alexander Dyadyushko.
A 28 esztendős Khafizov csatár poszton bevethető, aki korábban korosztályos fehérorosz válogatott volt. Eddigi pályafutása során csak fehérorosz csapatokban lépett jégre. A 21 éves, szintén csatár poszton bevethető Dyadyushko eddig MHL-es csapatokban játszott, de idén már a VHL-ben is kipróbálta magát. A fent említett két új játékos mellé további kettő érkezése várható még.
Drasztikus lépésre szánja el magát a Csíkszeredai Sportklub vezetősége a Fehérvár AV19 elleni MOL Liga-mérkőzésen és az utána történtek miatt. „A Fehérvár AV19 elleni MOL Liga-mérkőzésen, illetve a pályán kívül tanúsított sportszerűtlen magatartás miatt Shane Haffernan és Kyle Heffernan esetében drasztikus lépésre szánjuk el magunkat. Az említett két játékossal kapcsolatosan hamarosan meghozzuk a döntést. Addig is a Fehérvár AV19 csapatától ezúton is szeretnénk elnézést kérni az okozott kellemetlenségekért” – fogalmazott Póra Róbert, a csapat új menedzsere. [/box]

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,319RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb