Második hely Dunaszerdahelyen

Jól szerepeltek a csíkiak

133

Hatcsapatos nemzetközi tornán vett részt az FK Csíkszereda U19-es labdarúgócsapata az elmúlt napokban Dunaszerdahelyen, ahol újfent megrendezésre került a MOL Kukkonia Kupa. Az Ilyés Róbert által dirigált csíkiak büntetőkkel maradtak alul a döntőben.

Csíki öröm Dunaszerdahelyen

Egy győzelem, egy döntetlen és egy büntetők után elszenvedett vereség után az FK Csíkszereda U19-es alakulata a második helyen zárta a IV. MOL Kukkonia Kupát Dunaszerdahelyen.
Az Ilyés Róbert által dirigált csíki csapat a csoportban előbb 2–1-re legyőzte a Bécsi Ausztriát, majd a második találkozón 1–1-es döntetlent ért el a címvédő cseh Sigma Olomuc ellen. Az eredmények kedvező alakulásának köszönhetően pedig bejutottak a fináléba, ahol a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (PFLA) volt az ellenfél. A mérkőzés 0–0-s végeredménnyel ért véget, és végül büntetőrúgások döntöttek, ahol a PFLA győzedelmeskedett 5–3 arányban.
– A csoportban nem volt könnyű dolgunk, hisz a 900 kilométeres út után két olyan ellenfelet kaptunk, akik tavaly döntősök voltak. Technikában jobbak voltak, mint mi, viszont mi sokkal fegyelmezettebben játszottunk, ezzel sikerült megnehezíteni a dolgukat. Dicséretre méltó a fiúk kitartása és akarata, ezzel kapcsolatosan rengeteg visszajelzést kaptunk minden csapattól, hisz szívvel-lélekkel fociztunk. A védelmünkre összpontosítottunk és az ellentámadásokra építettük fel a játékunkat, ez pedig hasznosnak bizonyult. A döntőben sajnos nem voltunk annyira frissek, mint a Puskás Akadémia, ennek ellenére jó iramú mérkőzésen vagyunk túl, amelyet sajnos büntetőkkel veszítettünk el, ebben nem volt szerencsénk. Én ennek ellenére csak gratulálni tudok a csapatnak! – fogalmazott Ilyés a torna után.

Jó szereplés Brassóban
Az FK Csíkszereda U18-as, illetve U16-os csapatai a hétvégén szintén felkészülési meccseken vettek részt, méghozzá a Brassó-kupán. Eredetileg U19-es, illetve U17-es korosztályok számára volt kiírva a torna, de az FK egy évvel fiatalabbakat küldött. Ennek ellenére remekül helytálltak a fiatalok. A Kurucsai Milán és Antal Szilamér által felkészített U16-osok második, míg a Kincses Ádám dirigálta U18-asok az ötödik helyen zártak.
Eredmények: U17-es korosztály: csoportkör: FK – Mircea Eliade 4–1, FK – Celta Brassó 0–0, FK – Bukaresti Dinamo 1–2; elődöntő: FK – Brassói Brașovia 1–1 – büntetőkkel 4–3; döntő: FK – Bukaresti Dinamo 0–4; U19-es korosztály: csoportkör: FK – Poli Iași 0–2, FK – Celta Brassó 1–0, Bukaresti Dinamo – FK 2–1, Sepsi OSK – FK 0–4; az 5-6. helyért: FK – Celta Brassó 1–0.

Labdarúgótorna Csíkszeredában
Második alkalommal rendezték meg Csíkszeredában a Székelyföld OTP Bank Ifjúsági Nemzetközi Labdarúgótornát, amelyre a házigazda FK Csíkszereda (Székelyföldi Labdarúgó Akadémia) mellett Tapolya, a Dunaszerdahelyi DAC, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, Eszék, illetve a kárpátaljai akadémiák csapatai (Kisvárda, Munkács, Ungvár) kapott meghívást.
A 2002 január után született játékosokat felvonultató tornára a csapatokat két hármas csoportba sorolták be. Az A csoportba a PFLA, Eszék és a kárpátaljai akadémiák csapatai, míg a B-be az FK Csíkszereda, Tapolya és a DAC kerül.
A mérkőzések holnap kezdődnek a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia – Eszék (17 óra, Stadion), illetve az FK Csíkszereda – Tapolya (19, MÁG műfű) találkozókkal.
A csoportmérkőzéseket követően keresztpárosítással a helyezésért játszanak az érintett csapatok.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek