hétfő, november 30, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Második hely Budapestről

A budapesti Városligetben rendezték meg az OTP Bank Gyermeknapi Focikupát, amelyen a csíkszentkirályi Vitos Mózes Általános Iskola is részt vett mint a Buzánszky Jenő focikupa domokosi mezőnyének nyertese. A városligeti tornán végül a második helyen végeztek.

Csíkszentdomokoson még májusban rendezték meg a Buzánszky Jenő Labdarúgókupát, amelyen a csík­szent­királyi Vitos Mózes Általános Iskola 2004-ben született csapata győzedelmeskedni tudott, így kvalifikálta magát a budapesti döntő tornára.
A Városligetben megrendezett tornán végül hat csapat vett részt ebben a korosztályban. A Portik Helga testnevelő tanár által felkészített csíkszentkirályi alakulat a csoportkörben Péccsel és Váchartyánnal kellett megküzdjön. A csoportkört nagyon könnyedén vették a fiatalok, hiszen Váchartyánt 19, míg Pécs csapatát 6 góllal győzték le. Az elődöntőben a másik ágról a Régió SC-vel kellett megküzdjenek, hogy őket is sima 3–0-val intézzék el. A fináléban Érmihályfalvával viszont már nem bírtak és az ezüstéremmel kellett beérjék.

Csoportok és eredmények
Csoportok: A csoport: Vác­hartyán, Pécs és Csík­szent­király; B csoport: Régió SC, Érmihályfalva és Csángók.
Az A csoport eredményei a következők: Váchartyán – Pécs 4–7, Váchartyán – Csíkszentkirály 0–19, Pécs – Csíkszentkirály 0–6.
Egyenes kiesés: elődöntő: Csík­szentkirály – Régió SC 3–0, Pécs – Érmihályfalva 0–4; kisdöntő: Régió SC – Pécs 3–0; döntő: Csík­szentkirály – Érmihályfalva 0–4.
Különdíj: gólkirály: André István (Csíkszentkirály).
A csíkszentkirályi csapat névsora: André Balázs, André István, Ágoston Tihamér (kapus), Bartis Csongor (kapus), Balogh Ádám, Gábor Tamás, Miska Nándor, Ványolos Zoltán, Ádám Levente (nyolcadikosok), Dimény Hajnalka (hetedikes); testnevelő tanár: Portik Helga.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb