Második a román válogatott

26

A bulgáriai Bansko adott otthont az elmúlt hét végén a tájfutó Balkán-bajnokságnak, amelyen nyolc ország válogatottjai vettek részt. A Csíkszeredai VSK sportolója, Suciu Simion is tagja volt a román válogatottnak, amely ezüstérmet szerzett a viadalon.

[dropcap]A[/dropcap]z elmúlt hét végén a bulgáriai Banskóban rendezték a tájfutó Dél­ke­let-Európa-bajnokságot, ismertebb nevén a Balkán-bajnokságot. A versenyen nyolc ország – Bulgária, Románia, Szerbia, Törökország, Macedónia, Horvátország, Szlovénia és Moldova Köztársaság – képviselői álltak rajthoz, minden ország korosztályonként csak négy sportolót nevezhetett be.
A romániai válogatottnak tagja volt a VSK Csíkszereda tájfutója, Suciu Simion is. A csíki sportoló középtávon a hatodik lett – így oklevélben részesült –, sprinten hetedik helyen zárt, míg a hosszú távú versenyt nem fejezte be. Suciu Simion ugyanakkor meghatározó tagja volt az ezüstérmes romániai váltónak, amelyet a craiovai Zincă Ionuţ-cal és a plopéni Marian Cipriannal alkotott. A váltók versenyét Bulgária nyerte Románia, Törökország, Moldova, Szerbia, Szlovénia, Horvátország és Macedónia előtt.
A VSK Csíkszereda tájfutói legközelebb a szeptember 11–13. közötti országos bajnokságon állnak rajthoz, amelyet a Vâlcea megyei Govorán tartanak.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek