Más néven kezdték a felkészülést

130

A jégkorong Erste Ligába kívánkozó Gyergyószentmiklós háza táján nagy változások történtek az elmúlt napokban. Egyrészt a Progym helyett Hoki Klub lesz a csapat neve, amely hétfőn meg is kezdte a száraz felkészülést. Ezt másodedzői minőségében Vitalij Donyika végzi.

A Gyergyószentmiklósi Pro­gym­ból Gyergyó­szent­mik­lósi Hoki Klub lett, amely megkezdte a nyári felkészülést a soron következő jégkorongidényre Vitalij Donyika másodedző vezetésével. Minderről a csapat hivatalos közösségi oldalán számolt be.
„Örülünk, hogy bejelenthetjük: a 70 éves Gyergyói-medencei jégkorong piros-fehér zászlaját a Progym SK-tól a Gyergyói Hoki Klub csapata veszi át és viszi tovább.
Ezt a lépést több hónapja tartó egyeztetési időszak előzte meg, annak érdekében, hogy a változás zökkenőmentesen történjen meg. Az elmúlt hetek alatt Vaclav Novak sportigazgatóként kemény munkát folytatott, és folytat továbbra is azért, hogy a 2018–2019-es idényben és hosszú távon Gyergyószentmiklósnak olyan komoly csapata legyen, amely nemcsak tisztes helytállást, hanem sikereket hozzon az előttünk álló kihívásokban. A klub vezetői, támogatói által megbízott képviselők bemutatták a Gyergyói Hoki Klub terveit, elképzeléseit az Erste Liga illetékesei és a versenysorozatban szereplő többi csapat számára is. A Gyergyói HK megerősítette a budapesti találkozó résztvevői számára, hogy az idén 70 éves gyergyói jégkorong a kerek évfordulóval kezdődően visszatérne a magyar bázisú bajnokságba. Elmondtuk, hogy a gyergyói térség életében nagyon fontos a jégkorong, telt házas mérkőzések várhatók. Komoly létszámú gyermek játszik az utánpótlásban, nekik is jelentős motiváció lenne a felnőttcsapat léte. A csapat indulásának anyagi fedezetét helyi származású vállalkozók biztosítják” – áll a klub közleményében.
A Gyergyói Hoki Klub elkezdte az erőnléti edzéseket a 2018/2019-es idényre. A piros-fehérek felkészülésének első szakaszát a frissen kinevezett másodedző, Vitalij Donyika irányítja. Vaclav Novak sportigazgató munkája eredményeként a vezetőedző kiválasztása és vele az előzetes megállapodás is megtörtént. Az ő bemutatása majd akkor lesz, amint megérkezik Gyergyószentmiklósra. A játékosok könnyebb feladatokat kellett teljesítsenek az első edzésen, az igazán kemény munka akkor jön, miután minden egyes játékos alapos egészségfelmérésen esik át.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.