Más cég viszi majd a kiflit

Szerződést bontottak

158

Gyergyószentmiklósra sem szállít többé kiflit a tordai cég – szerződést bontott a megyei tanács. Néhány nap múlva egy másik cég biztosítja majd a pékterméket a tej-kifli program keretében az iskolásoknak és óvodásoknak.

Elrettentő példa. Jobb tízórait kapnak a gyergyószentmiklósi diákok is Fotó: Lázár Hajnal

Gyergyószentmiklóson is megoldódni látszik a nem megfelelő minőségű kifli problémája: a pékterméket a tanintézmények számára szállító tordai céggel újabb szerződést bontott fel Hargita Megye Tanácsa – tájékoztatott Barti Tihamér alelnök.
Az intézkedés következtében néhány napig nem érkezik kifli a gyergyószentmiklósi tanintézményekbe, hiszen 6-7 napba telik, amíg lefolytatják a tárgyalást és megkötik az új szerződést egy másik céggel. Barti közölte, néhány napon belül a gyergyószentmiklósi gyerekek is jobb minőségű kiflit fognak kapni.
A Fészek, a Gyergyói Édesanyák Egyesülete januárban kezdett aláírásgyűjtésbe a tej-kifli program keretében biztosított termékek rossz minősége miatt. A felhíváshoz Gyergyószentmiklós mellett a Gyergyói-medence további három településén élő szülők is csatlakoztak, két hét alatt több mint hétszáz aláírás gyűlt. A panaszlevelet és az aláírásokat Barti Tihamér megyeitanács-alelnök iktatta február elején a Hargita Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőségen, a Hargita Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóságon és Hargita Megye Tanácsánál. Ennek következményeképpen bontották fel a Gyergyószentmiklóst érintő szerződést a tordai céggel, s várhatóan más települések esetén is sor kerül erre.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek