csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Márton Áron-imatúra

Jezsuiták, ignáci lelkiségű nővérek és laikusok, valamint a szentegyházasfalvi római katolikus Szent Gellért Alapítvány július 20–28. között szervezi meg az idei Márton Áron-imatúrát. A szentignáci lelki útmutatásokra épülő programról Jakabos Barnabás jezsuita atya elmondta: a lélek karbantartása legalább annyira fontos, mint a testedzés, és minderre az ima a legjobb opció.

Sajátos lelkigyakorlatot tartanak a hétvégén a Szentegyháza – Szeltersz – Szentimre – Zsögöd – Csíksomlyó útszakaszon. A jezsuiták, ignáci lelkiségű nővérek és laikusok, valamint a szentegyházasfalvi római katolikus Szent Gellért Alapítvány ugyanis az említett útvonalon idén is megszervezi a Márton Áron-imatúrát.
Jakabos Barnabás jezsuita atyától megtudtuk: hétfőn lejárt a jelentkezési határidő a rendhagyó programra, amelyet 1995 óta minden évben megszerveznek környékünkön fiatal felnőttek számára. Mint mondta: a közel harmincévnyi tapasztalat azt mutatja, hogy van igény az elcsendesedésre, és azokra a gyakorlatokra, amelyeket ez a program kínál.
– A természetben sétálva imádkozni, elmélkedéseket hallgatni, és beszélgetni a mellettünk lévőkkel – ezek nem nagy dolgok, mégis sokat jelentenek a résztvevőknek. A program során a szentignáci lelki útmutatásokat követjük, miszerint: ahogy a testünket gondozzuk a különböző mozgásokkal, úgy ápoljuk a lelkünket is az imával, ami egyfajta „lelki edzésnek” felel meg – közölte a jezsuita szerzetes, akit a túra Márton Áron püspökhöz kapcsolódó részéről is kérdeztük.
Mint kiderült: a zarándokút során nem Isten szolgája Márton Áron hagyatéka van a középpontban, sokkal fontosabb az ő közbenjárása, hiszen a résztvevők a néhai püspökhöz is imádkoznak. A túra során olyan egyszerű imamódokba nyerhetnek betekintést a résztvevők, amelyek által elmélyíthetik személyes hitüket és kapcsolatukat a teremtő Istennel.
– Az imatúra alkalmas arra is, hogy döntést hozzunk, vagy életünk rendezését elősegítsük. A tapasztalatok szerint az elcsendesülés a természetben tényleg közelebb hozza a Jóistent a jelenlévőkhöz – mutatott rá Jakabos Barnabás.

Keresztes Bea

Kapcsolódó cikkek:

14,234RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb