Marosvásárhelyi uralom

Két és fél hónapos szünetet követően újra asztalitenisz-tornát szerveztek Hargita megyében az országos AmaTur sorozat keretében. A Korond-kupa az AmaTur sorozatban B kategóriás viadalnak számított, a szervezők csak a nyílt csoportban hirdették meg a versenyt, amelyre nyolcvannégyen jelentkeztek. Az első nyolcban hatan marosvásárhelyiek voltak.

Simon Csaba egy szettveszteséggel nyerte meg a Korond-kupát

Tíz versenyt tartottak idén a me­gyében az asztalitenisz Ama­Tur sorozat keretében, a legutolsónak Korond adott otthont szombaton. Az országos AmaTur sorozatban B kategóriás versenynek számító Korond-kupán nyolcvannégyen álltak asztalhoz, a szervezők pedig úgy döntöttek, minden csoportot – elit, haladók, kezdők – összevonnak, így csak nyílt verseny volt, ami leginkább a magas pontszámú, elit kategóriás versenyzőknek kedvezett.
Az AmaTur sorozatban Hargita megyében idén Székelyudvarhely volt az első versenyhelyszín január végén, majd február elején Gyergyószárhegyen, március végén pedig Csíkszeredában volt torna, mindhárom A kategóriásnak számított. Áprilisban három B+ és egy B kategóriás verseny volt, ebből kettőt Gyergyóditróban, egyet pedig Gyergyócsomafalván, Székelyudvarheleyn és Csíkszeredában rendeztek. Május végén Gyergyóditró A kategóriás tornát tartott, majd két és fél hónapra vakációra vonultak az asztaliteniszezők.
A nyári idényt a hétvégi Korond-kupa nyitotta, amelyen a marosvásárhelyiek uralták a mezőnyt, noha Hargita és Maros megye mellett érkeztek sportolók Kovászna, Kolozs, Szeben, Arad, Brassó és Prahova megyéből, valamint Bukarestből is.
Amint már sokszor bizonyította, Simon Csaba ritkán talál legyőzőre az AmaTur sorozatban, idén öt Hargita megyei viadalon indult és mindannyiszor nyertesként távozott. A marosvásárhelyi asztaliteniszező Korondon is nehéz falatnak bizonyult, tizenhárom meccse során mindössze egy szettet vesztett, azt is a döntőben a szintén marosvásárhelyi Moldován Horváth Csaba ellen.
A legjobb Hargita megyei sportoló az 5–8. helyen végzett székelyudvarhelyi Józsa Zoltán lett, míg a legjobb csíkszeredainak a 10. helyezett Lakatos Zsolt bizonyult.
A Korond-kupát Simon Csaba nyerte Moldován Horváth Csaba előtt, a harmadik helyen pedig Bauer Lajos és Irsai István zárt (mind marosvásárhelyiek).

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,240RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb