2020, december 2, szerda.
custom_html_banner1

Hirdetés

Marosvásárhelyi iskolaügy – Szülőket „feleltetnek”

Felháborítónak tartja az RMDSZ, hogy szülőket hallgat ki a korrupció elleni ügyészség (DNA) a marosvásárhelyi Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Gimnázium ügyében – írja a szervezet állásfoglalásában.
„Az elmúlt három napban a DNA megkezdte a szülők kihallgatását: tanúként hívja be azokat, akik ezelőtt két évvel átíratták gyermekeiket a római katolikus gimnáziumba. Egyértelmű megfélemlítés zajlik a DNA részéről, amely elfogadhatatlan egy jogállamban” – fogalmaznak a dokumentumban. A Kelemen Hunor szövetségi elnök által aláírt hivatalos álláspont szerint „jelenleg négyszáz diák nem tudja, hol kezdi meg a 2017–2018-as tanévet. Felháborító, hogy a római katolikus gimnázium működését bírói döntés hiányában megpróbálják ellehetetleníteni, elfogadhatatlan, hogy egy ügyész akarata kell csupán ahhoz, hogy megszűnjön az iskola – jelenleg ugyanis nincs végleges bírói ítélet arról, hogy az iskola létrehozásakor törvényesen jártak-e el vagy sem”.
Az állásfoglalásban az RMDSZ arra kéri a szülőket, hogy „ne engedjenek a nyomásnak, félnivalójuk nincs, hiszen ők jóhiszeműen íratták be gyermekeiket az iskolába”, és kijelentik, hogy ez a folyamat a DNA hatalommal való visszaélése.

Előző cikkKiesett az Astra
Következő cikkViszontlátásra, Berta!

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb