Máris jobban néz ki a buszállomás

60

Rendbe teszik a székelyud­var­helyi autóbusz-állomást. A munkát májusban kezdték el, és hamarosan befejezik az épület teljes körű rendbetételét. Újrakövezik az állomás körüli teret, a zöldövezetet is felfrissítik, beléptető kapukat szerelnek fel a járművek számára. Korszerűbb, kényelmesebb feltételeket teremtenek az utazáshoz, várakozáshoz.

Barátságosabb lett az épület
Barátságosabb lett az épület

A létesítmény 2000-ben került a korondi Csavargó személyszállítási vállalathoz (Corundtrans Csavargó Kft.) az akkori székelyudvarhelyi személyszállítási vállalattól, ez a cég tartja fenn az állomást, de számos más vállalkozás járatainak is helyet adnak.
– Miután a tulajdonunkba került az épület, végeztünk egy kisebb tatarozást, újrafestettük a falakat, de mostanra már egy nagyobb rehabilitáció is szükségessé vált. Ki kellett cseréljük az összes nyílászárót, teljes körű külső és belső felújítást végzünk el, ebbe a mellékhelyiségek, a padok, a peronok melletti részek is beletartoznak – mondta Fodor Hunor, a Csavargó tulajdonosa.
A belső átalakítás java része már elkészült, jelenleg az épület körüli területet, a járdákat térkövezik, majd a parkosítás és még néhány egyéb munka következik. A bejárathoz és a kijárathoz is önműködő beléptető kapukat szerelnek fel, tehát amikor megérkezik majd egy autóbusz, akkor a sofőrjének meg kell csöngetnie egy számot, és csak azután engedik be az állomás területére. Annak elhagyásakor egy érzékelő berendezés nyitja majd a kaput. Ez azt jelenti, hogy csak azok a járművek hajthatnak be, amelyek szerepelnek a beléptető rendszer adatbázisában – tudtuk meg Fodor Hunortól.
A korszerűsítést, felújítást május közepén kezdték el, és a tulajdonos szerint bő két héten belül teljesen elkészülnek vele. Rákérdeztünk arra is, hogy mennyi pénzbe kerül az átalakítás, de erre Fodor Hunor azt mondta, hogy csak a végén tudná megmondani.
Egy átlagos hétköznap 120 járat érkezik és ugyanennyi indul az udvarhelyi állomásról, tehát naponta több ezer ember fordul itt meg. Ide futnak be a menetrend szerinti udvarhelyszéki, megyei járatok, de Marosvásárhelyre, Sepsiszentgyörgyre is indulnak innen buszok. Számos nemzetközi járat is szerepel a menetrendben.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.