Máréfalva községben jól haladnak az infrastruktúra modernizálásával: Az egész munkaközösség sikere

26

Az elmúlt évek eredménye nemcsak a polgármester sikere, hanem az egész munkaközösségé. Csapatunk hasznossá szeretne lenni minden máréfalvi számára, élhetőbbé, szebbé szeretnénk tenni községünket – ezekkel a szavakkal indította évértékelő beszámolóját Kovács Imre, Máréfalva polgármestere.

Kovács Imre folytatná az elkezdett munkát                                                                             Fotó: Facebook

Tavaly több beruházás, fejlesztés is megvalósult Máréfalva községben. A kénosi lázon, a Simonok dombjától lefelé 196 hektár területet mértek fel, ebben az évben kiosztják a telekkönyveket is. Az önkormányzat a Sóvidék-Hegyalja LEADER-program keretében európai uniós pályázatot nyert kézműves tevékenységeket bemutató látványműhely létrehozására. A településen befejezték a járdaépítést az Cekendalja részen. Ugyanakkor az önkormányzat megvásárolta a Pálfi Péter-féle belterületet, ahová hamarosan egy új tűzoltószertár épül – sorolta az elmúlt év eredményeit Kovács Imre.
Az elmúlt időszakban ivóvíz- és szennyvízhálózat bővítésére 216 618 lejt költött a máréfalvi polgármesteri hivatal. Szintén fontos beruházásnak számít a község életében a teljes közvilágítás hálózatának felújítása, amellyel biztonságosabbá tették az éjszakai közlekedést. Cekendalja két új transzformátort kapott.

Támogatják a civil szervezeteket
A község vezetőinek fontos az egyesületek, civil szervezetek támogatása, ezért a Forrás Tűzoltó Egyesületet, a Kőlik Hagyományőrző Egyesületet, a Gyulafehérvári Caritason keresztül az idősek mentálhigiénés csoportját is segítették. Ezenkívül a helyi egyháznak a harang elektromos felszereléséhez járultak hozzá.
Tavaly elkezdték a mellékutcák aszfaltozását: a Székely, Les­hegy, Mező, Sároseger, Kántor utcában alapréteget terítettek le, Simonpatakában pedig már a koptatóréteg is rákerült az útra – tudtuk meg.
Az elmúlt év végén a Nyirő József Általános Iskolának, az egyházzal közösen, nyolcvan új iskolapadot és széket pályáztak meg a Nemzetstratégiai Kutatóintézetnél, továbbá nyolcvan új széket kaptak, az egyház és a tanács részére.

Ezek az idei tervek
Kovács Imre polgármester a következő négy évre is tervez, az RMDSZ színeiben szeretne indulni a választásokon. Tervei között szerepel a látványműhely eszközeinek megvásárlása, a tűzoltószertár építkezési tervének elkészítése és az építkezés elkezdése, a vízhálózat további bővítése, a soron következő utcák aszfaltozása (Macskási, Tó, Dávid stb.), a Máréfalvi-patak villanyhálózatának bővítése, a mezőgazdasági külterületek telekkönyvezése (a Simonok dombjától felfelé az új útig), új szerződéskötés a kataszteri hivatallal, új óvoda és napközi otthon építése, az egyházzal közösen, a mezei utak karbantartása, civil szervezetek támogatása, a község stratégiájának az elkészítése, kamerarendszer bővítése a futballpálya környékén, a helyi rendezési terv befejezése, illetve egyéb időközi lehetőségek kiaknázása.

Nagyálmos Ildikó

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek