2020, december 3, csütörtök.
custom_html_banner1

Hirdetés

Márciustól pótdíjat fizetnek a szabálytalanul parkolók

Várhatóan márciustól életbe lép az új parkolók és fizetéses várakozóhelyek működtetésére vonatkozó szabályzat Csíkszeredában – nyilatkozta lapunknak Szőke Domokos. Az alpolgármester szerint a prefektus mindeddig nem támadta meg a januárban elfogadott határozatot. Jövő hónaptól tehát a megyeközpontban található fizetéses parkolókat az új szabályozó szerint működteti a City Parking.

Eddig 80 százalékos bevételkiesése volt a City Parkingnak. Helyreáll a rend Fotó: László F. Csaba

Januári soros havi ülésén fogadta el az önkormányzat a prefektus által tavaly novemberben megtámadott a parkolók és fizetéses várakozóhelyek működtetésére vonatkozó szabályzatot, a legutóbb elfogadott dokumentum, úgy tűnik, végleges marad.
– Január 25-én fogadtuk el a parkoló szabályzatról szóló határozatot, a prefektusnak innentől számítva harminc nap áll rendelkezésére, hogy a dokumentumot visszautasítsa vagy megtámadja. Eddig ez nem történt meg, várhatóan tehát márciustól életbe lép az új parkolási szabályozat – tájékoztatott Szőke Domokos alpolgármester.
Amint arról már korábban beszámoltunk, az új parkolók és várakozóhelyek működtetésére vonatkozó szabályzat lehetővé teszi a parkolójegy vásárlását telefonon, szöveges üzenetben, a City Parking ügyvezetője szerint az ehhez szükséges SMS-díjbefizető rendszer már működtetésre kész.
– A gépjármű-tulajdonosok márciustól a 7420-as hívószámon tudnak parkolójegyet váltani: a 371-es kódszámot és az autó rendszámát kell az üzenetben elküldjék, ha egyórás jegyet szeretnének vásárolni; a 372-es számot, ha kétórás és a 370-es kódot, ha egynapos jegyet. Amikor az SMS-díjbefizetéssel vásárolt jegy érvényessége lejár, emlékeztető üzenetben értesítjük a tulajdonost – ismertette az új rendszer működését Szőcs Róbert, a City Parking ügyvezetője.
A szabálytalanul parkolók 50 lejes pótdíjat (tarif majorat) kell fizessenek, akik a pénzbírságot negyvennyolc órán belül nem fizetik ki, a mindenkori minimálbér 10%-át, jelenleg 145 lejt kell befizessenek a városházán. A pótdíjat vagy a City Parking cég székhelyén, vagy banki átutalással, esetleg mobilfizetési applikációval bankkártyáról is kifizethetik a szabálytalankodók.
A City Parking ügyvezetője szerint az elmúlt hónapokban, amíg nem volt érvényes parkolási szabályzat, a cégnek 80%-os bevételi kieséssel kellett számolnia, mivel a gépjármű-tulajdonosok többsége nem vásárolt parkolójegyet és bérletet is kevesen váltottak. Szőcs Róbert szerint az éves, féléves és negyed évre szóló bérletek továbbra is megvásárolhatók.

Pál Bíborka

Kapcsolódó cikkek:

14,239RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb