Március végén folytatódik a Gyermek sétány felújítása

55

Március végén, a húsvéti ünnepeket követően folytatja a kivitelezéssel megbízott Ing Service Kft. a csíkszeredai Gyermek sé­tány felújítását. Az összesen 6,8 millió lej értékű beruházásra idén 4 millió lejt költ az önkormányzat, a közel háromezer fős lakótelep felújítása november végére kell elkészüljön.

Jövő hónapban újranyitják, novemberben felszámolnák az építőtelepet. Változásban
Jövő hónapban újranyitják, novemberben felszámolnák az építőtelepet. Változásban

A Hargita Népe folyamatosan követte a csíkszeredai Gyermek sétány felújításának munkafázisait: tavaly a kivitelező Ing Service Kft. csoportja az építőtelep téli lezárásáig a lakónegyedben befejezte a közvilágítási rendszer korszerűsítését és az esővíz-elvezető csatornahálózat lefektetését, lebontotta a régi pléhgarázsokat és új parkolóhelyeket alakított ki, illetve felújította a már meglévőket, így most már összesen 339 hely áll a gépkocsi-tulajdonosok rendelkezésére.
– A téli időszakra úgy adtuk át a lakótelepet, hogy a ki- és bevezető útszakaszokat leaszfaltoztuk, akadálymentessé téve így a közlekedést – nyilatkozta korábban lapunknak a projektfelelős. Hosszú Előd szerint a munkálatok idén tavasszal a zöldövezetek kialakításával, játszótér építésével, az utcai bútorzat elhelyezésével, illetve a szaladásra és sétálásra alkalmas futósáv lefektetésével folytatódnak.
– Március végén kezdünk ismét dolgozni: megközelítőleg 5600 négyzetméreten alakítunk ki zöldövezetet, a jelenlegi játszóteret felszámoljuk és helyére új játékelemekkel ellátott teret rendezünk be, szomszédságában pedig szabadtéri fitneszgépeket helyezünk el – részletezte lapunk kérdésére.
A városban korábban végzett lakóövezet-felújítások tekinteté­ben is nóvumnak számító 840 mé­ter hosszú, gumiburkolatú fu­tósáv Hosszú Előd szerint a tömbházak között, a Testvériség, a Tudor Vladimirescu és a Müller László utcákkal párhuzamosan, az Aranyalma óvoda és a sportpálya, valamint az 1-es számú tömbház körül fog kiépülni.
A Gyermek sétány felújítására vonatkozó kivitelezési szerződést 2014 őszén írta alá az Ing Service Kft., a munkálatokat tavaly tavasszal kezdték el, a felújítás ütemterve szerint pedig annak időtartama 16 hónap.
– A munkakezdéstől és az időjárástól függően ez év november közepére-végére tervezzük befejezni a lakótelep modernizálását – tájékoztatott Hosszú Előd.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.