Maradnak Ausztriában

Három verseny után két nap pihenő

82

Három futamot teljesítettek a csík­szeredai sítájfutók az ausztriai Pertisauban tartott Ski-O Tour sorozatban. A VSK Csíkszereda sportolói közül Suciu Simion szerepelt a legjobban, a csíki spor­toló mindhárom futamon az első húszban zárt. Két pihenőnap után Ramsau am Dachsteinban folytatják a csíkiak a Ski-O Tour sorozatot.

Szász Botond, Szép Zoltán és Suciu Simion. Jól szerepelnek a Ski-O-Tour sorozatban

Vasárnaptól keddig tartották az ausztriai Pertisauban a nemzetközi Ski-O-Tour sorozat első versenyeit, amelyet három csíkszeredai sítájfutó is részt vett. Az elmúlt hétvégi havazás nagyban nehezítette a sportolók helyzetét, vasárnap ugyan halasztoták a tömegrajtos futamot, ám egy óra elteltével sűrű havazásban mégis megtartották a viadalt, hétfőn pedig a középtávú futam helyett a sprintet rendezték meg ugyancsak a nagy hó miatt. Végül kedden sikerült a középtávú futamot is megtartaniuk a szervezőknek, és mivel szombat óta ez volt az első nap, hogy nem havazott verseny közben, így ezúttal ideális körülmények között zajlott a futam.
A VSK Csíkszereda sportolói közül Suciu Simion mindhárom versenytávon az első húszban zárt. Hétfőn a hosszú távú futamon Suciu a 17. helyen végzett, a hétfői sprintversenyt a 12. helyen fejezte be, míg kedden a középtávú viadalon a 18. lett. Szász Botond hosszú és középtávon egyaránt a 23. lett, míg a sprintet a 25. helyen fejezte be. Szép Zoltánnak rosszul sült el a hosszú távú verseny, hiszen annak ellenére, hogy a 18 kilométer megtétele után a 22. helyre volt elegendő az ideje, az egyik ellenőrzőpont Sportident doboza nem rögzítette az ottlétét, így kizárták a futamról. A sprintversenyen Szép a 23. helyen zárt, a középtávú futamot pedig a 21. helyen fejezte be. Akárcsak az első két futamon, középtávon is az orosz sportolók voltak a legjobbak, a győzelmet Szergej Gorlanov húzta be.
Három verseny után összetettben Suciu Simion a 15., Szász Botond a 18. helyen áll a Ski-O-Tour sorozatban.
Tegnap és ma pihenhettek a sportolók, illetve átköltöztek Ramsau am Dachsteinba, ahol a sítájfutó Ski-O Tour sorozata sprintversenyekkel folytatódik pénteken és szombaton.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek