Maradhat a Pandurii a 2. Ligában

33

Véget ért a román labdarúgó-bajnokság 2018/2019-es idénye, amelyben még egy kérdésre nincs válasz: lesz-e helycsere az első ligás osztályozót követően. Ugyanakkor az FK Csíkszereda újabb két soros ellenfelére derült fény a hétvégén.

Véget ért a román labdarúgó-bajnokság alsóházi rájátszása is, amely végén a Concordia Chiajna mellett a biztos kieső a Dunărea Călărași lett. A Duna menti alakulat egy döntetlent kellett volna elérjen a szintén életéért küzdő Hermanstadt ellen, és úgy nézett ki, hogy öt perccel a vége előtt a győzelem is meglehet. A Vasile Miriuța által felkészített szebeni csapat viszont a hajrában két gólt is szerzett, kiejtve a Călărași-t a másodosztályba.
A Hermanstadt ugyanakkor még nem menekült meg, hiszen osztályozóra kényszerül a második liga harmadik helyezettjével, a Kolozsvári U-val szemben. A párharc első meccsét vasárnap Kolozsváron, míg a visszavágót június 12-én Szebenben rendezik.
A második ligában a harmadik helyezett kiléte mellett még volt egy kérdőjel, éspedig a kieséseket illetően. Itt a Pandurii ugyan pontszámban bentmaradt, de az Európai Labdarúgó Szövetség eljárást indított a klub ellen játékosai ki nem fizetése okán, amiért levegőben lógott 9 pontnyi levonás is, ami a harmadosztályba való kerülést jelentette volna. Az UEFA végül nem büntetett, és a Pandurii megőrizhette második ligás tagságát.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek