Marad a kapitány a GYHK-nál

Trófeákat nyernének

39

Újabb bejelentéssel élt a Gyer­gyói HK jégkorongcsapata, amely meghosszabbította a csapatkapitány, Góga Attila szerződését. Ugyanakkor kiderült, hogy a MAC Újbuda nem vállalja a szlovák Tippsport Ligában való szereplést és a KMH-val közös csapatot indít az Erste Ligában.

Újból láthatunk majd Sportklub–MAC-mérkőzéseket                                                        Fotó: Pál Zoltán / Archív

Marad a csapat vezetőedzője, fontos játékosok maradnak a csapatnál, amely már be is nevezett a jégkorong Erste Ligába. Komoly munka folyik a Gyergyói Hoki Klubnál, ahol újabb jó hírrel övendeztették meg a szurkolókat. A csapat kötelékében marad ugyanis a kapitány Góga Attila, aki az egyik legrutinosabb játékosa a GYHK-nak.
Góga a Gyergyószentmiklósi Progym, a HC Csíkszereda, a Brassói Corona, a HSC Csíkszereda és a Galaci Dunărea játékosa is volt. Román bajnoki címet nyert több alkalommal is, miként kétszeres MOL Liga-győztesnek vallhatja magát, és mindezek mellett Ro­mán-kupa-győzelmet is könyvelhetett el. Gyergyószentmiklósnak viszont ez idáig nem sikerült trófeákat nyernie. A cél pedig ez a GYHK-nál.
„Én személy szerint azt a célt tűztem ki magam elé, hogy a pontok terén döntsem meg eddigi szezonrekordomat, ami 25 pont volt, és úgy érzem, jó úton haladok. Természetesen a csapat teljesítménye a fontosabb, és az, hogy kiszolgáljuk lelkes szurkolóinkat – ezt két éve nyilatkozta Góga Attila, első Erste Liga-szezonunk elején. Akkori célját elérte. A 2018–2019-es idényben, és a legutóbbi szezonban is túllépte a 25 pontot. A csapat pedig lépésről lépésre halad egyre feljebb. Amikor pár éve hazaigazolt, egy másik kijelentést is tett: aranyakat akar nyerni piros-fehérben is. Tavaly megvolt az első: miénk lett a Gyilkos-tó-kupa serlege, de igazán nagy trófeát még nem emelhetett fel a Gyergyói Hoki Klub mezében. Eddig” – olvasható a GYHK közleményében.

Tizenegy csapat nevezett az Erste Ligába
Május 4-én éjfélkor lejárt a nevezési határidő a jégkorong Erste Liga 2020/2021-es idényére. Ez ideig tizenegy csapat jelentkezett a magyar bázisú nemzetközi bajnokságba.
A beküldött nevezési dokumentáció több csapat esetében nem teljes, számukra a június 2-ig nyitva álló hiánypótlási időszakban van lehetőség az indulási feltételek maradéktalan teljesítésére. A koronavírus-járvány és a nyomában járó gazdasági recesszió miatt a nevezések az idén augusztus 1-jéig szankció nélkül visszavonhatók.
Fontos információ, hogy a DVTK Jegesmedvék – miként azt múlt heti közleményében is világossá tette – feltételes nevezést adott be, indulása a szlovák extraligás szereplés függvénye.
A szlovák bajnokságból két év után távozó MAC Újbuda a Hokiklub Budapesttel közösen indul az Erste Ligában. A korábban Schiller-Vasas HC-ként versenyző klub immár a Vasas név használatát mellőzve nevezett. Mindezekre tekintettel, az Erste Liga 2020/2021-es szezonjának résztvevői névsora egyelőre bizonytalannak tekintendő, és legkésőbb ez év augusztus 1-jén lesz végleges.
Ezzel ugyanakkor eldőlt, hogy a Hydro Fehérvár AV19 csapat biztosan az osztrák bázisú EBEL-t célozza meg a továbbiakban is és nem kíván visszatérni a Magyar Jégkorong Szövetség égisze alatt zajló Erste Ligába.
A nevezett csapatok: Brassói Co­rona, Csíkszeredai Sportklub, Deb­receni DEAC, Dunaújvárosi Acélbikák, DVTK Jegesmedvék, Fehérvári Titánok, Ferencváros-Telekom, Gyergyói HK, MAC-HKB Újbu­da, Schiller HC, Újpest.

Darvas Attila

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.