Marad a hatósági felügyelet

97

Újabb hatvan napig marad hatósági felügyelet alatt Mezei János, Gyergyószentmiklós tisztségének gyakorlásától eltiltott polgármestere – így döntött a Marosvásárhelyi Ítélőtábla, tegnap hirdettek ítéletet.

Mezei János. Újabb 60 nap hatósági felügyelet
Mezei János. Újabb 60 nap hatósági felügyelet

Múlt péntekre volt kitűzve a tárgyalás Mezei János hatósági felügyeletének ügyében a Marosvásárhelyi Ítélőtáblán. Akkor halasztottak szombatra, majd a szombati tárgyaláson az ítélethirdetést tegnap délutánra halasztották: ennek értelmében a tisztségének gyakorlásától eltiltott polgármester fellebbezését megalapozatlannak ítélve, elutasította az ítélőtábla. Helyben hagyta a Hargita Megyei Törvényszék február elsején kimondott döntését, amely szerint újabb hatvan napig marad hatósági felügyelet alatt Mezei. Emellett az ítélőtábla kimondta azt is, hogy Mezei 300 lej perköltséget köteles fizetni az államnak. A döntés jogerős.
Január végén volt egyébként egy éve annak, hogy az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) eljárást indított Mezei János ellen, egyelőre kihallgatásokra került sor, valamint több tárgyalás lezajlott a korlátozó intézkedések kapcsán, a tényleges ügy bírósági tárgyalása még nem kezdődött el, kivizsgálási szakaszban van egy éve. Mezei nem dolgozhat, minden második nap jelentkeznie kell a rendőrségen, nem hagyhatja el az országot, nem találkozhat az ügyben érintett tanúkkal. A tisztségének gyakorlásától eltiltott polgármester a minap az egyik helyi televíziónak adott interjújában azt nyilatkozta, üldözöttnek érzi magát ezen intézkedések miatt, valamint amiatt, hogy egy év alatt sem történt lényeges előrelépés az ügyben.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek