Már zajlik a nevezés

Terepkerékpár-verseny Güdücön

40

Rangos terepkerékpár-versenyt tartanak a jövő hónap közepén a Gyergyói-medencében, a Güdüc MTB nevet viselő viadalra nemcsak az országból, hanem külföldről is várják a nevezőket. A versenyre már elindult a nevezési időszak, amely két lépcsőben zajlik, és kedvezményt is adnak az előzetesen iratkozóknak a szervezők. A felnőttek két táv közül választhatnak, a gyerekeknek pedig külön útvonalat jelöltek ki a szervezők.

Tavaly száznegyvenhárom sportoló teljesítette a távot                                                Fotó: facebook / guducmtb

A Gyergyói-medence ad otthont az ország egyik legnehezebb pályájú terepkerékpár-versenyének. A gyer­gyószárhegyi Güdüc MTB SE évről évre megszervezi a rangos terepkerékpáros-viadalt, amelyre az elmúlt években is nagyon sokan neveztek. A tavaly a hosszabb távot negyvenen, a rövidebb pályát 103-an teljesítették.
Akárcsak tavaly, az idén is két versenytáv közül választhatnak a felnőttek, az ifjúságiak és a tinédzserek, a gyerekek számára viszont egy nagyon rövid pályát jelöltek ki a szervezők. A verseny egyébként pénzdíjas. Nevezni előzetesen a guducmtb.ro oldalon lehet, június 20-ig 60, június 21. és július 5. között pedig 80 lej ellenértékében. Az online regisztráció csak abban az esetben érvényes, ha a nevezési díjat július 10-ig átutalják a szervezők által megadott bankszámlaszámra. Akik a verseny napján a helyszínen nyújtják be nevezésüket, azok 100 lejt kell fizessenek. A gyerekeknek a helyszínen lehet majd iratkozni a verseny napján 20 lej befizetését követően. A 18 év alattiaknak szülői beleegyezés szükséges ahhoz, hogy elinduljanak a viadalon. Lapzártánkkor ötven fölött volt már az előzetesen nevezők száma a viadal hivatalos honlapja szerint.
A Güdüc MTB SE közlése szerint július 11-én 12 és 18 óra között terepszemlére van lehetősége minden résztvevőnek a kijelölt versenypályákon. A verseny napján, július 12-én 8 és 9.30 között zajlik az előzetes nevezések igazolása, azaz a tényleges iratkozás, ekkor lehet majd átvenni a rajtcsomagokat – technikai póló (akik online neveztek), rajtszám, ételutalvány, sticker, izotóniás ital, ásványvíz, édességek, emlékérem (célba éréskor) –, ezt követően kezdődik a technikai eligazítás. Az 50 kilométeres távot választók 10 órakor, a 30 kilométeres távon versenyzők fél órával később rajtolnak, míg a gyerekek 6 kilométeres távjának kezdése 11 órakor lesz. A versenyzőket legkésőbb 16 óráig várják az érkezésnél, a díjkiosztót délután fél ötkor tartják. A szervezők a viadal rajtpontja közelében ingyenes és bekerített sátorhelyet biztosítanak.
A szervezők idén egy újdonságot is bevezetnek: az 50 kilométeres távon külön rangsorolják és díjazzák a profi versenyzőket. A Profi 50 km-es kategóriában a győztes 300, a második 200, míg a harmadik helyezett 100 lejt kap mind a nőknél, mind pedig a férfiaknál. Az amatőr 30 és az 50 km-es távokon minden kategória első három helyezettje kap pénzdíjat. Az elsők 200, a másodikként 150, míg a harmadikként célba érők 100 lejes jutalomban részesülnek. Ugyanakkor a pénzdíjak mellett a dobogós helyezetteket kupával, éremmel, oklevéllel, illetve egyéb ajándékokkal jutalmazzák a szervezők.
A kategóriák: férfiak: 19–29, 30–39, 40–49 évesek, 50 év fölöttiek. A 30 km-es távon a 14–18 éves fiúknak külön kategória lesz. A nőknek csak nyílt kategóriában hirdették meg a viadalt mindkét távon.
A 6 kilométeres távon a gyerekek egyedül vagy akár szülői kísérettel is részt vehetnek. a legrövidebb távra a korosztályok a következők: 5–8, 9–11 és 12–13 évesek. Az első három helyezettet kupával, éremmel illetve oklevéllel jutalmazzák.

A versenypályák
A 30 km-es táv útvonala: Gü­düc, Ditró-pataka, Pricske, Kő­házak, Benevesze, Güdüc. A pályát a szervezők közepes nehézségűnek jelölték.
Az 50 km-es táv útvonala: Güdüc, Ditró pataka, Vartus nyaka, Kőháza, Pricske, Gárgyás kútja, Hosszúsarok, Várbükk gerince, Pricske (1544 m), Benevesze, Fekete-sarok, Ditrói-dombok, Güdüc. A pályát a szervezők nehéznek jelölték.
Mindkét pályán 706 métert emelkednek, majd ereszkednek a versenyzők.

HN-összeállítás

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.