Már nemcsak online hallgatható

Szépvíz Rádió

2 391

Ettől a héttől kezdve nemcsak tesztüzemben, hanem élesben is sugároz a Szépvíz Rádió a 101,7 MHz-es frekvencián. A térség egyetlen földi sugárzású községi rádióját Csíkszentdomokostól Csíkkozmásig szinte mindenhol hallgathatjuk, az ötfős csapat által kialakított műsorrács pedig egyre izgalmasabb.

Fotó: Kovács Hont Imre

A Szépvíz Rádió Online 2011-ben indult két megszállott falubeli rádiórajongó, Páll Zoltán és Balázs Zsombor ötlete alapján. Bevallásuk szerint a kezdetekben a 70-es, 80-as és 90-es évek olyan magyar dalainak népszerűsítését célozták, amelyeket más rádiók ritkábban játszottak. Az indulás után csatlakozott hozzájuk Ladó Tünde, később pedig Becze Sarolta – utóbbi mai napig munkatársuk. A világhálónak köszönhetően nagyon gyorsan túlnőtték a község határait, és szomszédos települések rendezvényei alkalmával is vállaltak „műsorvezetést”. Az indulás után néhány évvel az tűnt fel a kezdeményezőknek, hogy Csíkszereda egyre több vendéglátóegységében az ő rádiójukat hallgatják.
– Folyamatosan nőtt a hallgatóságunk, és négy évvel ezelőtt kezdett foglalkoztatni bennünket a gondolat, hogy mivel járna, ha frekvenciáért folyamodnánk. Eleinte hiába próbálkoztunk, mígnem tavaly meghirdettek egy csíkszeredai frekvenciát, és több pályázó közül júniusban mi nyertük el a 101,7 MHz-et. Ősszel volt egy 24 órás teszt, majd a múlt hét folyamán még néhány, és hétfőtől Csíkszentdomokostól Csíkkozmásig, a Tolvajos-tetőtől a Gyimesi-hágóig fogható a csatornánk, főleg autórádióval – mondta el érdeklődésünkre Páll Zoltán és Balázs Zsombor.
Csatlakozott a társasághoz Czáka Orsolya és Pál Zoltán is, így most már bővült műsorráccsal várják hallgatóikat: minden hétköznap reggel 7 és 10 óra között a Pitymallat nevű reggeli műsorral kezdenek, 11–12 óra között déli kívánságműsorral folytatják a napot, 19 és 21 óra között az Esti lázzal zárulnak a hétköznapok. Csütörtök kivételével mindennap 15 és 17 óra között a Napi dózis szórakoztatja a hallgatókat, csütörtökön ugyanebben az időben a Megálló című műsort hallgathatjuk, utóbbi szombaton 11 és 13 óra között szintén hallgatható. Pénteken és szombaton 20 órától éjfélig slágerektől hangos a Szépvíz Rádió, akárcsak vasárnaponként 16 és 18 óra között. Elhangzanak továbbá programajánlók, sőt sztárvilággal és életmóddal kapcsolatos műsor is szerepel a programban. Mindemellett folyamatosan bővül a honlapjuk is (www.szepvizradio.info).
A rádió működését a helyi önkormányzat és a Szépvízért Egyesület támogatja, e kettő mellett pedig a község közbirtokosságai is segítségükre voltak abban, hogy a földi sugárzás jogának megszerzéséhez szükséges anyagi feltételeket előteremtsék.

Kovács Hont Imre

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek