2021, március 6, szombat.
Hirdetéscustom_html_banner1

Már év végén csobbanhatnak a gyerekek

A talaj lazasága miatt a korábban tervezetthez képest új alapozási megoldást kellett találni, de még így is az ütemterv szerint haladnak a csíkszentdomokosi tanuszoda építésével. Az újratervezéssel járó pluszköltségeket is az Országos Befektetési Társaság biztosítja. Várhatóan még idén év végére elkészül az uszoda.

Immár öt éve, hogy részt vesznek a felcsíki gyerekek az úszásprogramban. A járvány előtti időszakban Balánbányától Csíkcsicsóig minden harmadik és negyedik osztályos tanuló heti rendszerességgel egy évig járt a Csíki Csobbanóba úszást tanulni. A csíkszentdomokosi tanuszoda felépítésével a csíkszeredai uszodát tehermentesítenék, hiszen nemcsak a helyi, hanem más felcsíki iskolások úszásoktatására is lehetőséget biztosítanak. Az ezer négyzetméteres alapfelületű épület tervezésére május közepén adta át területet – a baláni eltérőtől a vasútállomás felé vezető 125-ös megyei út mentén lévő egykori ipari telephelyen – a csíkszentdomokosi önkormányzat a nagyszebeni CON-A építkezési cégnek. A kivitelezési munkálatokat csupán tavaly késő ősszel tudták elkezdeni, hiszen a talaj lazasága miatt a korábban tervezetthez képest új alapozási megoldást kellett találni. Ez félmillió lejes pluszköltséget jelent. Így a beruházás áfa nélküli értéke kilencmillió lejre emelkedett, amelyet az Országos Befektetési Társaság biztosít – tudtuk meg Karda Róberttől, Csíkszentdomokos polgármesterétől.

– Nyolc és fél méter mélységű oszlopokat kell önteni, így összesen 120 oszlopon fog állni az uszoda. Az újratervezés miatt később tudták kezdeni a munkát. Jelenleg 40 oszlop van beöntve, de folyamatosan dolgoznak a kivitelező cég alkalmazottai. A kivitelező azt ígérte, hogy tudják tartani az ütemtervet, úgyhogy várhatóan idén év végére be is tudják fejezni – mondta a község elöljárója.

Az uszodában egy 12,5 méter szélességű és 25 méter hosszúságú, 5 úszósávos medencét, öltözőket, mosdókat, zuhanyzókat és elsősegélyszobát alakítanak ki.

Előző cikkEgy helyett százat akarnak
Következő cikkBrassaï

Kapcsolódó cikkek:

Hetvenéves korukig is dolgozhatnának az alkalmazottak – véli a miniszter

Minden alkalmazott akár 70 éves koráig is dolgozhat, ha akar – jelentette be pénteken Botoşani-ban a munkaügyi miniszter. Raluca Turcan azt mondta: a kormány kidolgoz...

Romániában is kimutatták a dél-afrikai vírusmutációt

Romániában is kimutatták a koronavírus dél-afrikai mutációját, az év eleje óta jelen lévő brit vírusvariánsnak pedig meghatározó szerepe lehet abban, hogy újra erőre kapott...

Legfrissebb