2021, január 20, szerda.
custom_html_banner1

Már dobogón a HSC

Két pontvadászatban is helyt kellett álljon szombaton este a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata. A gárda egyik fele pénteken és szombaton Gyergyószentmiklóson sikerrel vette a Progym elleni román bajnoki meccseket, míg a csapat másik fele Budapesten vendégszerepelt a MOL Ligában. Utóbbi találkozón kikapott a HSC.

Molnárok harca a korongért. A két Zoltán Szabolcstól akarja a pakkot Fotó: László Róbert
Molnárok harca a korongért. A két Zoltán Szabolcstól akarja a pakkot Fotó: László Róbert

Két fronton is helyt kellett állnia a hétvégén a HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának: pénteken és szombaton román bajnokit, szombaton és tegnap este MOL Liga-találkozókat játszott a gárda. Az már korábban eldőlt, hogy az egyik legnehezebb hétvége vár a csíki csapatra, ám Artur Oktyabrjov edző és a klubvezetés megoldotta a problémát: a keret egyik fele itthon maradt és játszott Gyergyószentmiklóson, a csapat másik fele pénteken elutazott Budapestre. A szombati, Progym elleni meccs után viszont vonatra ült az itthon maradt játékosok többsége, és kiutazott Magyarországra.
Még az első fordulóban kellett volna megmérkőzzön a román bajnokságban a két megyebeli csapat, ám a csíkiak akkor halasztást kértek, ezt pedig a Progym és a hazai szakszövetség is jóváhagyta. A HSC vezetősége a hétvégi találkozók elnapolását is kérte, mivel a Vákár Lajos Műjégpályán rövidpályás gyorskorcsolyaverseny zajlott, ám ezt a szakszövetség már nem hagyta jóvá, hanem a meccs helyszínét Gyergyószentmiklósra tette át, így le kellett játszani a találkozókat.
A csíkiak orosz trénere Ruczuj mellett a veterán Csiszer Elődöt nevezte, ám Salamon Tamás, Sándor Zoltán és Tankó Attila is harcba szállt a pontokért. Pénteken hat perc után tört meg a gólcsend, Molnár Zoltán révén megszerezte a HSC a vezetést, majd a 10. percben Berlev növelte kettőre a csíkiak előnyét. A második harmad elején Basilidesz szépített, a meccs felénél Antal volt eredményes, de góljára egy perccel később Csergő válaszolt. A második szünet előtt Farkas emberhátrányból volt eredményes, így az utolsó játékrészre is kétgólos maradt a csíkiak előnye. Az utolsó harmad közepén a gyergyóiak Molnár Zoltánja is feliratkozott a gólszerzők közé, a meccs hajrájában a Progym mindent elkövetett az egyenlítésért, ám az 56. percben emberhátrányba kerültek, a fórt pedig egy perccel később Tambijevs gólra váltotta, így a párharc első felvonását a HSC nyerte.
Szombaton egy emberfórral kezdődött a meccs, ám a csíkiak a helyzetet nem tudták gólra váltani, majd a gyergyóiak kerültek előnybe kétszer, ám ők sem éltek a lehetőséggel. A HSC második emberelőnyét Antal révén gólra váltották a 12. percben, a csatár a 18. percben duplázott, így az első szünetre a HSC előnnyel mehetett pihenni. A második harmadot Novak indította góllal, egy emberfórt kihasználva, ám ezt követően a csíkiak a játék irányítását olyannyira átvették, hogy fél perc alatt háromszor is betaláltak Molnár Szabolcs kapujába. Előbb Kropotin, majd Moldován volt eredményes, végül egy emberfórt Mihály is kihasznált. A gólok után kissé megélénkültek a Progym támadásai, ám a gyergyóaik továbbra is képtelenek voltak Ruczujnak gólt lőni. Az utolsó harmad elején Kuzman tovább növelte a csíki előnyt, majd a 49. percben Sándor is eredményes volt, a meccs utolsó találatát a gyergyói Molnár Zoltán szerezte.
A két sikernek köszönhetően immár dobogós a HSC a román bajnokságban, a 31 pontos Dunărea és a 28 pontos Steaua mögött a csíkiak a harmadikok 22 ponttal. A Brassói Corona 15, a Progym 12 pontot gyűjtött, a Sportul továbbra is pont nélkül sereghajtó.

Vereség Budapesten
Ahogy arra számítani lehetett, a MOL Liga éllovasától vereséget szenvedett a HSC szombat este. A MAC az első harmadban kétszer volt eredményes, a második harmad közepén növelték előnyüket a budapestiek, majd jött a csíkiak számára a végzetes 35. perc: 79 másodperc alatt a MAC három gólt ütött Peksa kapujába, ezt követően a csíkiak hálóőrt cseréltek. Az utolsó játékrészben a HSC eredményesebben játszott, lőttek is három gólt, kaptak is egyet, ám már a meccs elején kiderült, a találkozónak nem a csíkiak voltak az esélyesebbjei.

[box type=”shadow” ]Eredmények

Román bajnokság: HSC Csíkszereda – Gyergyószentmiklósi Progym 5–3 (2–0, 2–2, 1–1) /Basilidesz (22.), Csergő (30.), Molnár Z. (50.), illetve Molnár Z. (7.), Berlev (10.), Antal (29.), Farkas (40.), Tambijevs (57.) és 7–2 (2–0, 3–1, 2–1) /Novak (23.), Molnár Z. (50.), illetve Antal (12., 18.), Kropotin (25.), Moldován (26.), Mihály (26.), Kuzman (42.), Sándor (49.)/.
MOL Liga: MAC Budapest – HSC Csíkszereda 7–3 (2–0, 4–0, 1–3) /Németh (17.), Olson (20.), Szappanos (29., 36., 36.), Saarenpaa (35.), Roczanov (53.), illetve Bíró T. (46.), Mahzsejeu (48.), S. Heffernan (53.)/.[/box]

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

14,325RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb