Már a második fordulóban székely rangadó

Sorsoltak a harmadik ligában

56

A Román Labdarúgó Szövetség székházában véglegesen eldőlt a harmadik ligában érdekelt csapatok csoportbeosztása, illetve a bajnokság menetrendje. Az FK Csíkszereda és a Székelyudvarhelyi FC – amint az várható volt – az Erdélyi-csoportba került, és már a második fordulóban összemérhetik erejüket.

A hazai pálya után idegenben is nyerni tudott az FK Fotó: Halmágyi Zsolt / Archív

Eldőlt, hogy a labdarúgó harmadik ligában érdekelt csapatok mely csoportokba kerülnek, illetve a Román Labdarúgó Szövetség elkészítette a bajnokságok menetrendjét is.
Amint az várható volt, a két megyei csapat, az FK Csíkszereda és a Székelyudvarhelyi FC az úgynevezett Erdélyi-csoportba (V-ös) került, miután a Moldvai-csoportból ide csoportosította át a szakszövetség a két alakulatot. A tavalyi csoportból viszont ide kapott még besorolást a Barcarozsnyói Olimpic Cetate és a Szászhermányi AFC is. Ellenben a Kézdivásárhelyi KSE maradt az I-es csoportba.
Az V-ös csoportba a két megyei csapat mellett a Tordai Sticla Arieşul, a Nagybányai Minaur, a Marosvásárhelyi MSE, a Besztercei AFC Unu Fotbal Gloria, a Lénárdfalvi Comunal SK, a Kolozsvári Sănătatea Servicii Publice, a Szászhermányi FC, a Barcarozsnyói Olimpic Cetate, a Kolozsvári CFR II. csapata, a Tasnádi Unirea, a Szászrégeni Lendület, a Medgyesi Gaz Metan II. csapata, a Dési Unirea és a Radnóti SK kapott még besorolást.
A lebonyolítás az idén sem változott. Az első helyezett feljut a második ligába, míg az utolsó négy kiesik a megyei bajnokságba. Viszont ezen csoportban is van olyan gárda, a Radnóti SK, amely a tavaly kiesett a harmadik ligából, ám a szakszövetség visszafogadta őket. Változott viszont az ifjúságiakra vonatkozó szabály. Míg korábban három U19-es játékost kellett kötelező módon használni a meccseken, addig most egy U21-est és két U20-as kell a pályán legyen. Az első fordulóban, augusztus 25-én az FK Csíkszereda a Barcarozsnyói Olimpic Cetate vendége lesz, míg a Székelyudvarhelyi FC a Dési Unirea otthonában lép pályára. A második fordulóban a két megyei csapat Csíkszeredában vív egymással székelyföldi rangadót.

Felkészülési meccsek
A Székelyudvarhelyi FC és az FK Csíkszereda is letudta hétvégén utolsó felkészülési meccseit, vagy inkább letudta volna. Az SZFC ugyan elutazott Szászrégenbe, ahol az Avântul vendége kellett volna legyen, de végül csak egy átmozgató edzés lett a vége, miután a játékvezetők nem érkeztek meg. Az FK Csíkszereda a Szászhermányi AFC vendége volt, ahol kétgólos győzelmet aratott. A szünetben 1–0-ra vezetett az FK, hogy majd 3–1 legyen a vége. A csíki gólokat Eder, Bajkó és Szabó Zs. szerezték.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.