Malomverseny Csíkszeredában

Parázska-kupa

108

Parázska-kupával díjazott malomversenyt rendeztek hétvégén Csíkszeredában különböző korosztályok számára. A nyár folyamán Csíkszeredában gyökeret vert malomjáték már a második versenyét éli pár hónap leforgása alatt a megyeszékhelyen.

Orbán Csaba, a 6 éves Dombi Patrik, Biró Sándor és Sánta Elemér

A nemrégiben alakult Csíkszeredai Penge 204 Malomjáték SE (elnök Sánta Elemér) Csíkszereda Önkormányzata és Hargita Megye Tanácsa segítségével szombaton a megyeháza márványtermében 38 fős Parázska-kupa elnevezésű malomversenyt rendezett. A körmérkőzéses rendszerű torna több korcsoportban volt díjazva, a győzelemért 2 pont, a döntetlenért 1 pont járt. A felnőttek 9 fős oda-visszavágós 16 játszmás (!) mezőnyében a csíkszeredai Sánta Elemér (1278) végzett az élen 28 ponttal (a 32 lehetségesből) a 25 pontos székelykeresztúri Orbán Csaba (1283), valamint a 21 pontos csíkszeredai Corneliu Goja és a csíkszépvízi Tőke Hunor előtt. A győztes Sánta a világranglista 7. helyezettje veretlenül fejezte be a tornát, nagy riválisa, a világranglista 6. helyezett Orbán (1283) ellen 3-1 arányban nyert. A bronzéremért Sonneborn-értékelés (75 a 40 ellen) és az egymás elleni eredmény (3-1) döntött Goja javára. Sánta és Orbán a november 24-én Németországban zajló Bayerwald-kupán játszik.
A nők kétszer visszavágós körmérkőzésében a székelyudvarhelyi Bíró Andrea minden ellenfelét legyőzve 24 ponttal végzett az élen a 11 pontos Dombi Beáta, a 8 pontos Bálint Edit és az 5 pontos Csizmadia Ágnes (mindhárman Csíkszereda) előtt. A 15–18 évesek 15 fordulós (!) körmérkőzést játszottak. Az U16-os csoportban a csíksomlyóiak végeztek az élen: 1. Balla Blanka, 2. Lukács Tünde, 3. Bódi Imola. Az U16-os csoportot is a somlyóiak uralták: 1. Mircse András, 2. Balla Zsolt, 3-4. Simon Teréz és Molnár Csaba. A 11–14 év közötti korosztályban a csíkszeredaiak vitték el a díjakat, U14-ben Moroz Sándor végzett az élen Ötvös Kinga előtt, U12-ben László Csongor megelőzte Ferencz Gyöngyössy Hangát.
A 7–10 éveseknél is csíkiak voltak a díjazottak, U10-ben 1. Czintos Tamás, 2. Kislaki Kristóf, 3. Nagy Triff Zalán. U8-ban Nyírő Richárd nyert László Sebestyén és a csupán 6 éves Dombi Patrik előtt. Pénteken a Majláth Gusztáv Károly téri promenádon a malomjáték, sakk és bridzs népszerűsítését célzó bemutatóra került sor.

Biró Sándor

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek