Május 15-én zárulnak az APIA kapui

Területalapú támogatás

185

Szerdán lejár az idei területalapú és állattenyésztési támogatási kérelmek benyújtásának határideje – figyelmezteti a gazdákat az APIA Hargita megyei igazgatója. Határidő-hosszabbítás – mint ahogy az utóbbi években megszokhatták – ezúttal sem lesz, ennek ellenére háromezren mégis az utolsó pillanatokra halasszák támogatási ügyeik rendezését.

Érdeklődők az APIA folyosóján. Május 15. után senkit sem fogadnak Fotó: Domján Levente

Egyetlen napot sem hosszab­bítanak: a 2019-es területalapú és állattenyésztési támogatási kérelmek benyújtásának határideje május 15-én, azaz jövő hét szerdán lejár – hangsúlyozta tegnap lapunk érdeklődésére Haschi András, a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) Hargita megyei kirendeltségének igazgatója. A szakember épp ezért arra kéri azokat a gazdákat, akik támogatási kérelmeiket még nem nyújtották be, hogy a napokban haladéktalanul keressék fel az APIA területileg illetékes irodáit.
Elmondta, Hargita megyéből eddig – azaz a támogatásigénylési kampány március 1-i kezdete óta – több mint húszezer gazda, vagyis a korábbi esztendőkben támogatásra jogosult gazdálkodók több mint 90 százaléka nyújtotta be az idei esztendőre szólóan támogatási kérését. A hátralevő napokban az APIA csíkszeredai, csík­szentmártoni, gyergyó­szent­mik­lósi, székelyudvarhelyi, szé­kely­keresztúri és maroshévízi területi kirendeltségeihez még mintegy 3 ezer támogatásigénylő érkezésére számítanak, döntően olyan gazdákról van szó, akik az előzetesen kapott előjegyzési időpontokban nem jelentek meg. Az APIA alkalmazottai a tumultus elkerülése érdekében hétvégén – azaz szombaton és vasárnap – is dolgoznak: május 15-ig az ügyfélfogadás egyetlen napon sem szünetel.
– Az utolsó száz méteren vagyunk. Jól haladunk a munkával. Hargita megyéből a gazdák több mint 90 százaléka már benyújtotta támogatási kérelmét, számításaink szerint még hátravan háromezer gazdálkodó. Az a kérésem, hogy aki támogatási kérelmét még nem nyújtotta be, az legkésőbb szerdáig, azaz május 15-ig haladéktalanul jelentkezzen a lakhelye szerinti területileg illetékes APIA-irodánál, mert hosszabbítás nem lesz. Senki se számítson hosszabbításra – hangsúlyozta Haschi András.

Domján Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek