Majdnem 350 tanulónak megérte

Jól szerepeltünk a pótérettségin

43

Az országos átmenési arány fölötti eredményt produkált megyénk az érettségi második fordulójában. A központi hírforrá­sok szerint míg országos szinten a vizsgán részt vevő tanulók 30,8 százaléka örülhet az eredménynek, megyénkben ez az arány 44,4 százalék. Ezzel az élen járunk, utánunk Iaşi, Gorj és Fehér megye következik a sorban.

Élmezőnyben Hargita megye. Végleges eredmények szombaton Illusztráció: Archív

Az augusztus 21-én elkezdődött pótérettségin az előző években vagy idén nyáron sikertelenül vizsgázott fiatalok, illetve azok a tanulók vettek részt, akiknek a 12. osztály végén pótvizsgázniuk kellett valamilyen tantárgyból. Megyénkben 956-an iratkoztak be a megmérettetésre, összesen 817-en jelentek meg a vizsgákon, közülük 347 tanuló vette sikeresen az akadályokat. Ez azt jelenti, hogy minden tantárgyból megszerezte az 5-ös osztályzatot, írásbeli jegyeinek átlaga pedig eléri a 6-ost. A legtöbben 6–6,99 közötti átlagot értek el, 9-es fölötti eredmény egy sem született.
A tanfelügyelőség honlapján közzétett táblázat szerint a gyergyóalfalusi Sövér Elek, a székelykeresztúri Zeyk Domokos, illetve a borszéki Zimmethausen Szakközépiskola tanulói közül egyetlen fiatalnak sem sikerül javítania, bár sokan nem is iratkoztak be a vizsgákra, összesen 13-an próbálkoztak. A táblázat élén a ditrói Puskás Tivadar Szakközépiskola áll 100 százalékos eredménnyel, innen ketten iratkoztak be, de csak egy tanuló vizsgázott, ő viszont sikerrel. A pótérettségin jó eredményeket értek el még a székelyudvarhelyi Benedek Elek Pedagógiai Középiskola, a csíkszeredai Segítő Mária Katolikus Gimnázium újrázó tanulói is, mindkettő esetben 80 százalék fölött van az átmenési arány.
A jegyekkel elégedetlen fiatalok tegnap délután tehették le fellebbezési kérelmeiket, végleges eredmények szeptember 7-ére várhatók.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek