Majdnem 2000 euró egy hónap alatt

Adománygyűjtés a koraszülöttekért – a kampány folytatódik

150

Kitolták a határidőt: egész nyáron zajlik a Székelyudvarhelyi Kö­zösségi Alapítvány (SZKA) és az Udvarhelyszéki Anyák Egyesülete által meghirdetett akció: pénzt gyűjtenek a városi kórház újszülött osztályának műszaki fejlesztésére, javítani szeretnék a koraszülött babák ellátásához szükséges felszereltséget. Időközben fotópályázatot is hirdettek Én is túl korán érkeztem címmel.

Egy hónap alatt, május 10-ig 4512 lej gyűlt össze a koraszülöttek orvosi ellátásának támogatására a 24 székelyudvarhelyi kereskedelmi egységnél elhelyezett dobozokban. Ennél jóval több helyen adakozhatnak azok, akik érzékenyek a téma iránt, hiszen jelenleg 40 helyszínen összesen 49 adománygyűjtő dobozba lehet pénzt dobni, és nemcsak Székelyudvarhelyen, hanem Székelykeresztúron, Szentegyházán, Korondon, Bögözben, Zetelakán, Parajdon is.
Ugyanakkor a világhálón is lehet támogatni az SZKA és az Udvarhelyszéki Anyák Egyesületének közös projektjét, itt 1100 lej gyűlt össze eddig – tájékoztatott Csáki Rozália, a közösségi alapítvány igazgatója. Az Udvarhelyszéki Anyák Egyesülete egy tombolajátékot is meghirdetett, amelynek során 2000 lejre már sikerült szert tenni, nemrég pedig Székelyudvarhelyen járt Vida Ágnes magyarországi blogger, akinek Anyapszichológia című előadásán közel 500 lejt adományozott a közönség.
Lapunkban is hírt adtunk az SZKA és az Udvarhelyszéki Anyák Egyesülete által áprilisban indított adománygyűjtő akcióról, amely korszerű gyermekmentő szolgálat elindítását célozza. Szakemberekkel konzultálva kiderült, hogy milyen eszközökre, berendezésekre lenne még szükség a székelyudvarhelyi kórház újszülött osztályán ahhoz, hogy a lehető leghatékonyabb segítségben részesülhessenek a túl korán érkezett babák. Csáki Rozália elmondta, jól halad az adománygyűjtés, amit az induláskor megfogalmazott elképzelés szerint gyermeknapon, június elsején lezártak volna. A folyamatosan növekvő érdeklődés és adakozókedv miatt egészen augusztusig folytatják a kampányt – mondta az igazgató, annál is inkább, hogy legkevesebb 15 000 lejt szeretnének összegyűjteni, kb. ennyibe kerül egy speciális monitor, ami a picik életműködését figyeli. Ezenkívül inkubátor és mobil inkubátor, hallásvizsgáló készülék és légzéssegítő készülék beszerzésére is szükség lenne.
Eközben Én is túl korán érkeztem… címmel az Udvarhelyszéki Anyák Egyesülete fotópályázatot hirdetett azzal a céllal, hogy reményt nyújtsanak és megmutassák a koraszülötteket nevelő szülőknek, hogy számos kisbaba vagy akár a környezetünkből is ismert felnőtt is koraszülöttként érkezett a világra, és most teljes értékű emberként él. Családonként két képet várnak, egy kiskori fotót, és egyet a későbbi időszakból. A fényképeket június elsején, a civil szervezet sátrában állítják ki, ahol egyébként adománygyűjtő doboz is lesz – hívta fel a figyelmet Csáki Rozália, az SZKA igazgatója.
Az adománygyűjtés aktuális helyzetéről, további megmozdulásokról, a projekt szakmai hátteréről hasznos információkat találhat az érdeklődő az SZKA honlapján, az akció plakátjára kattintva.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek