Majális csak magánterületen

Csíkszereda

24

Csíkszereda városa nem rendelkezik piknikezésre alkalmas közterülettel, ezért május elsején csak magánterületeken lehet bográcsozni, a tulajdonosok engedélyével – tudtuk meg a városházán, illetve a rendőrség szóvivőjétől.

Csíkszeredában nincsenek piknikezésre kijelölt területek, egész egyszerűen azért, mert nincsenek a város tulajdonában olyan közterületek, amelyeket ki lehet jelölni erre a célra – tudtuk meg a városháza kulturális irodáján. A városháza nem ajánlja senkinek, hogy piknikezés céljára nem kijelölt közterületen bográcsozzon, ugyanis a törvény azt szigorúan bünteti. Ugyanakkor lehet flekkent sütni május elsején, de csak magánterületen – például a közbirtokosságok tisztásain – ha a tulajdonos is beleegyezik. Csíkszereda környékén az erre a célra alkalmas terültek magántulajdonban vannak. Gheorghe Filip rendőrségi szóvivő kérdésünkre elmondta: arra kell odafigyelni május elsején, hogy ha magánterületen bográcsozunk, akkor előzetesen kérjünk engedélyt a terület tulajdonosától. Hozzáfűzte: a rendőrségnek nincs joga ellenőrizni a majálisozókat, ha azok magánterületen vannak, kivéve, ha a tulajdonos kifejezetten kéri ezt. A szóvivő ugyanakkor hozzáfűzte: eddig azt tapasztalták, hogy Csíkszereda környékén nincs gond a majálisozókkal.
– Az emberek civilizáltak és kellő mértékben felelősségteljesek a mi vidékünkön, eddig még nem voltak gondjaink. Ettől függetlenül természetesen odafigyelünk a törvényességre – közölte a szóvivő.

Kiss Előd-Gergely

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek