2021, január 27, szerda.
custom_html_banner1

Magyarul és angolul is kérhető az eredmény

 

 

Hétfőtől magyar és angol nyelven is igényelhető a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban az RT-PCR koronavírus-teszt eredménye – tájékoztatott közleményében az egészségügyi intézmény.

Amint korábban hírül adtuk, a megnövekedett lakossági igényre válaszolva elkezdődött a lakossági kérésre történő koronavírus-tesztelés a Csíkszeredai Megyei Sür­gősségi Kórházban. Az intézményfenntartó Hargita Megye Tanácsa és a kórház vezetősége között zajlott egyeztetések nyomán átalakításokat eszközölt a szakcég a kórház informatikai rendszerében, így hétfőtől most már lehetőség van arra is, hogy az RT-PCR-tesztek eredményeit magyar és angol nyelven is kiadja a kórház. Erre azoknak van szükségük, akik határátkeléshez kérik a tesztet.

A magyar vagy angol nyelvű eredmény igénylését a tesztre való előjegyzés során kell jelezni. A koronavírus-tesztet telefonos előjegyzés alapján, naponta 10.30 és 11.30 óra között végzik a kórházban. Bejelentkezni hétköznap, 8–15 óra között lehetséges a 0372–661291-es és a 0742–214951-es telefonszámo­kon. A vizsgálat díja 300 lej, az összeget a kórház főépületének előcsarnokában lévő kasszánál lehet befizetni, szintén naponta 10.30 és 11.30 között. A nyugtával és az igénylő személyi igazolványával ezt követően a szintén az előcsarnokban található információs irodához kell menni, ahol egy, a mintavételhez szükséges nyomtatványt kell kitölteni. Innen irányítják az igénylőket a mintavétel helyszínére. Az eredmény aznap estére elkészül, aki megadja az e-mail-címét, annak e-mailben közlik ezt. Személyesen másnap 8–15 óra között lehet átvenni az eredményt, az információs irodában.

A kórház vezetősége kéri, hogy aki két tesztet szeretne, az mindkét vizsgálatra egyszerre kérjen előjegyzést.

Kapcsolódó cikkek:

14,354RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb