Magyarországon kerekeznek

94

Ma kezdődik és szombaton ér véget a Gemenc Nagydíj országúti kerékpárverseny, amelynek Szekszárd és környéke ad otthont. A nemzetközi szakági szövetség naptárában 2.2-es szorzóval szereplő viadalon a Team Novák sportolói is részt vesznek.

Ma kezdődik és szombaton zárul a 44. Gemenc Nagydíj országúti kerékpárverseny, a Szekszárd és környékén sorra kerülő viadalon a csíkszeredai Team Novák sportolói is részt vesznek. A viadal a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) versenynaptárában 2.2-es szorzóval szerepel.
Az elmúlt évben a szekszárdi viadal szervezőinek az volt a célja, hogy a háromnapos verseny bekerüljön az UCI versenynaptárába, ezt idén sikerült elérniük, így a verseny 2.2-es besorolást kapott. A ma kezdődő versenyen húsz csapat és összesen százhúsz kerékpáros áll rajthoz, a Team Nováktól László Péter (U23), Novák Károly Eduárd, Andrij Bratascsuk, Olekszandr Prevar, Mihajlo Kononenko és Nicolae Tanovitchii (mind Elite) próbál a lehető legjobb eredményt elérni a csapat- és az egyéni versenyben egyaránt.
A verseny ma 18 órától rajtol a Szekszárd utcáin kialakított két kilométeres pályán az egyéni időfutammal, a rövid táv során a meredek Kálvária-kilátóhoz kell feltekerniük a résztvevőknek a helyenként 15%-os meredek részeken.
Holnap egy 162 km-es szakasszal folytatódik a Gemenc Nagydíj, az etap során a mezőny Szekszárdról indul és oda is ér vissza, a szakasz hegyi befutóval ér véget a Kálvária-kilátónál. Szombaton egy sík terepes 131 km-es szakasszal zárul majd a viadal.
A viadalon többek között indul a cseh Author csapatban versenyző Jan Barta is, aki tavaly még Peter Sagan csapattársa volt a World Tour versenyeken, valamint három Tour de France-t, két Giro d’Italiát és egy Vuelta Espagnát is teljesített. A Gemenc Nagydíjról a magyarországi Sport 1 és a Sport 2 tévé ad élő közvetítést.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek