2020, december 1, kedd.
custom_html_banner1

Hirdetés

Magyarországi túrán a GYHK és a Sportklub: Küzdelmes meccsek elé néznek

 

Láday visszatér volt csapata otthonába, ellenfélként                                                                                      Fotó: Pál Zoltán

A Gyergyói HK két, míg a Csíkszeredai Sportklub három bajnoki mérkőzést játszik a hétvégén a jégkorong Erste Liga újabb magyarországi kiszállásán. Kedvezőbb helyzetben a csíki csapat van, ám ha a GYHK összekapja magát, akkor bárkire veszélyes lehet.

Ezen a hétvégén nem rendeznek teljes fordulót a jégkorong Erste Ligában, hiszen a Ferencváros-Telekom Rittenben, míg a Brassói Corona a Kijev melletti Brovaryban vendégeskedik a Kontinentális Kupa második körében. Mindkét alakulat kemény csoportot kapott, és igencsak nehéz lesz elérniük a továbbjutást.
Ami pedig az Erste Ligát illeti, érthetően kevesebb lesz a mérkőzés a két csapat európai kupaszereplése miatt. A Csíkszeredai Sportklub viszont így is három meccset kell abszolváljon. A szerda éjszaka Magyarországra elutazó csíkiak elsőként a Fehérvári Titánok otthonában fognak vendégeskedni, majd Újpestre utaznak és végül a Hokiklub Budapest ellen fejezik be a túrát. A kék-fehérek és a Titánok az idény során először találkoznak, és egyértelmű favoritja a találkozónak a ligaelső csíkiak, bár a fiatal Titánok rendre kiismerhetetlenek. Ezt követően annak az Újpestnek az otthonába látogatnak, ahol az edzőváltás utáni lilák egyre jobban muzsikálnak és kezdenek összeszedettebb játékot mutatni. A felek eddig egyszer találkoztak egymással, méghozzá Csíkszeredában, ahol hosszabbítás döntött. Zárásként a Hokiklub Budapestet kell legyőzzék Jason Morgan tanítványai, amely feladat az idei szezonban már kétszer sikerült. Harmadjára annyival lesz nehezebb, hogy a HKB időközben két légióssal erősítette meg keretét.
A Gyergyói HK-nak előbb a Hokiklub Budapesttel, majd a Dunaújvárosi Acélbikákkal kell találkozzanak. Az előzmények tükrében egyik feladat sem lehetetlen, de egyáltalán nem is könnyű. Az, hogy nem könnyű, az természetes, de ez abból is adódik, hogy a GYHK kiváló kerete nagyon kaotikus és hullámzó játékot mutat az idény során, amely nem sok jót hozott a csapat háza táján eddig. Játékoscseréket és edzőváltást…

A hétvégi műsor

Péntek: Hokiklub Budapest – Gyergyói HK (19), Újpest – Dunaújvárosi Acélbikák (19), Debreceni DEAC – Schiller-Vasas HC (19.30), Fehérvári Titánok – Csíkszeredai Sportklub (19.30).
Szombat: Fehérvári Titánok – Schiller-Vasas HC (18.30), Dunaújvárosi Acélbikák – Gyergyói HK (19).
Vasárnap: Debreceni DEAC – Hokiklub Budapest (19.30), Újpest – Csíkszeredai Sportklub (19.30).
Hétfő: Schiller-Vasas HC – Csíkszeredai Sportklub (19)

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb